Kapitán Motoru vypadá jako loupežník, trenérovi se to moc nelíbí

15. září 2018 13:58

Písničku o tom, že jednou jsi dole a jednou nahoře, by si mohl zazpívat kapitán hokejistů Motoru České Budějovice Zdeněk Kutlák. Tým má za sebou první zápasy v první lize, ze které se opět pokouší postoupit do extraligy.

V prvním utkání sezóny byl Zdeněk Kutlák na ledě nejvytíženějším hráčem a pomohl týmu k vítězství nad Benátkami nad Jizerou 5:1, stejně tak se ale podílel v Jihlavě na vysoké porážce 0:7. A ve středu se Slavií už byl zase nahoře, když Motor porazil Pražany 5:0.

Diváky ale kromě hokejových výkonů zaujme i jeho mužný plnovous. Je pravda, že Zdeněk Kutlák v civilu spíš připomíná loupežníka než extraligového hokejistu.

Pokud vedle sebe postavíte prezidenta klubu Romana Turka, generálního manažera Stanislava Bednaříka a právě kapitána Zdeňka Kutláka, nejspíš vás napadne, že mají sraz Rumcajsové. „Já mám vous nejdelší. Rozhodně jsme se nedomlouvali. Vím, že u těch dvou jmenovaných to není žádný problém,“ komentuje hokejista.

Jeho by ale mohl vytahat za vousy v případě nepovedeného výkonu trenér Václav Prospal. „U mě už jsem si všiml pár narážek, že trenérovi se to úplně nelíbí,“ přiznává Zdeněk Kutlák.

Venca Prospal je srdcař, ale nevím, jestli to bude stačit k tomu, aby dokopal kluky do extraligy, říká Jaroslav Pouzar

Jaroslav Pouzar při setkání bývalých československých hokejových reprezentantů, kteří se v roce 1976 stali se mistry světa a získali stříbrné medaile na olympijských hrách

Pěstuje okurky a jahody, chová koi kapry a k tomu má doma tři prsteny za vítězství ve Stanley Cupu. Hokejová legenda Jaroslav Pouzar, dvojnásobný mistr světa a stříbrný z olympijských her pořád sleduje Motor České Budějovice, ale přitom rád relaxuje doma na zahradě.

První kola Chance ligy naznačila, že sezóna bude zase extrémně náročná a vyrovnaná. Postup do extraligy se snadno naplánuje, horší je to s jeho realizací. Kdo v očích kapitána Motoru bude na jaře největším favoritem a tedy také aspirantem na zisk vstupenky mezi elitu? „Já budu doufat, že to budeme my. Silných týmů je tam plno, teprve budeme poznávat tu sílu, až s těmi týmy budeme hrát,“ říká.

Sílu tří protivníků už Motor zná, v sobotu ho čeká duel v Přerově. Stejně jako jedna vlaštovka jaro nedělá, v hokeji jedna výhra tým do extraligy neposune, ale ani jedna prohra ho nepoloží. Teprve se ukáže, kolik a jak má tým natrénováno.

Podle Zdeňka Kutláka byla příprava úplně jiná než v předchozích letech. „Bylo to daleko intenzivnější. Pro mě to byla příprava, na kterou jsem byl zvyklý celou kariéru, protože v takovém tempu se to dělá v cizině,“ popisuje.

Kapitán Motoru České Budějovice Zdeněk Kutlák ve své kariéře vybojoval dvě medaile na mistrovství světa a na klubové úrovni si zahrál třeba v NHL za Boston.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související