K budějovickému Dynamu se připojili fotbalisté Škoda a Hellebrand. Posil by ale mělo být víc

23. červen 2021 08:49

Do prvního tréninkového týdne vstoupili fotbalisté Dynama České Budějovice. Na stadionu na Střeleckém ostrově se k týmu připojili i noví hráči. Podoba kádru ale ještě není definitivní.

Opravdu jako na ostrově se může cítit Michal Škoda. V útoku je s ligovými zkušenostmi aktuálně v týmu Českých Budějovic prakticky osamocený. V minulé sezoně dal deset gólů v dresu Mladé Boleslavi, góly by chtěl dávat i dál.

Přesně to bude mít ve svém novém působišti v popisu práce. „Osobně se ale spíš soustředím na výkony než na góly. Když podáváte dobré výkony, tak můžete dávat i góly,“ komentuje Michal Škoda.

Vzpomínka na doby, kdy na Střeleckém ostrově v dresu Dynama působil, moc příjemná není. „S trenérem jsme si řekli, že za tím uděláme tlustou čáru a teď je tady jiné Dynamo. Proto jsem sem přišel,“ dodává.

Čtěte také

V očích trenéra Davida Horejše jsou hráči po dovolených odpočatí a mentálně nastavení na tvrdou dřinu v tréninku. „Prvních čtrnáct dní se bude hodně týkat kondičních věcí, abychom mužstvo připravili tak, jak se chceme prezentovat navenek, takže to bude náročné,“ popsal.

Zároveň v prvním tréninkovém týdnu připustil, že kádr ještě zdaleka nemá definitivní podobu. „Tým se musí posílit, to je priorita. Jsou tu dva noví hráči, Škoda a Hellebrand, které jsme chtěli, a máme vytipované další. Pokud bychom neposílili, tak bychom asi měli obrovský problém,“ říká.

Příchody Michala Škody a Patrika Hellebranda jsou tak jen první položkou v kolonce posily. Naopak měnit už se nic nebude na brankářském postu. „Skončil Jarda Drobný, jeho roli by měl převzít Vojta Vorel. Věříme, že pozici jedničky zvládne,“ potvrdil David Horejš.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související