Jihlavští fotbalisté doma poprvé prohráli

3. listopad 2012
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy poprvé v letošní sezóně prohráli na domácím hřišti. V předehrávce 13. kola podlehli Jablonci 0:1. O výhře Severočechů rozhodl v 62. minutě odchovanec Jihlavy Jan Kopic, který využil rychlé rozehrávky Davida Lafaty.

„Já vím, že David Lafata vždycky, když ho takhle faulují, sebere balon a kouká se. Má to křížem na mě. Já jsem se hned rozběhl, dal jsem si to přes prsa, přes hlavu, bylo to štěstí, ale to prostě potřebujete,“ řekl po utkání jediný střelec zápasu Jan Kopic. Svému současnému klubu Jablonci zajistil tři body, zároveň si jeho tým upevnil vedení v tabulce. Podle Kopice Jablonec na Vysočině vyhrál zaslouženě: „Gól byl důležitý, i když nás pak Jihlava zatlačila, žádnou vyloženou šanci si nevytvořila. Navíc my jsme mohli dva góly přidat, takže myslím zasloužené vítězství, i když nás Jihlava v prvním poločase přehrávala.“

Pikantní na pátečním souboji Jihlavy s Jabloncem byla skutečnost, že současný trenér Vysočiny a bývalý kouč Jablonce František Komňacký právě Jana Kopice na sever Čech přivedl. Mladého záložníka po utkání vychválil: „Myslím, že to je velký talent nejen jabloneckého ale i celého českého fotbalu. Nakonec je to i reprezentant do 21 let. Řeknu upřímně, že v zápase jsem ho zas tolik neviděl, ale tu situaci, která rozhodla, vyřešil skvěle. To byla ukázka střelecké pohotovosti, krásně si balon převzal, nůžkami přes záda, to jsou situace, kvůli kterým lidé na fotbal chodí. Já samozřejmě, byť jsem teď na druhé straně barikády, gól Honzovi přeji a byl bych rád, aby se jeho fotbalový talent dál rozvíjel.

autor: jak
Spustit audio