Jihlava hraje na úvod se Slávií

30. červenec 2012
Zprávy z

Fotbalisty Jihlavy dnes čeká úvodní duel v Gambrinus lize. V dohrávce prvního kola se utkají s pražskou Slavií. Duel začíná v Praze v 18 hodin.

O motivaci mají hráči FC Vysočiny postaráno. „Zahrát si proti Slavii, na to se musí těšit každý fotbalista,“ zní z úst jihlavského útočníka Stanislava Tecla. Oba soupeři se proti sobě postavili i v prvním kole při premiérové účasti Jihlavy v první lize v roce 2005 a tehdy utkání skončilo překvapivou remízou 1:1. Druhý vzájemný duel Vysočina prohrála 0:3 a sestoupila do druhé ligy.

Stanislav Tecl

V přípravě na letošní ročník se FC Vysočině výsledkově příliš nedařilo, z jedenácti utkání vyhrála jen dvě proti Trenčínu s bosenskému Mostaru. Kapitán FC Vysočiny Stanislav Tecl k nepovedeným zápasům říká: „Ta příprava je vždycky taková specifická, hráli jsme se slabšími soupeři, kdy jsme je museli dobývat, to nám úplně nesedělo. Nehráli jsme úplně ideálně. Zase na druhou stranu v zimě jsme vyhráli Tipsport ligu a prvních pět kol v lize nebylo vůbec dobrých, takže doufám, že teď to bude naopak.“

autor: jak
Spustit audio