Jel jsem s radostí dítěte a velkým srdcem, říká olympijský vítěz ve vodním slalomu Jiří Prskavec

2. srpen 2021

Olympijské hry v Tokiu jsou za polovinou. Mezi hvězdy české výpravy patří judista Lukáš Krpálek a kajakář Jiří Prskavec. Oba získali zlatou medaili a jejich výkony v závodě uchvátily diváky.

Lukáš Krpálek přidal zlato ke stejně cennému kovu z olympiády v Riu v roce 2016. „Když jsem po Riu přecházel do vyšší váhové kategorie, bylo mojí motivací, aby se mi povedlo něco takového. Že se to povede doslova, to jsem ale nikdy nevěřil,“ komentoval bezprostředně po vítězném zápasu judista.

„Byl to pro mě nádherný den, přestože některé zápasy byly hodně taktické. Cíl byl jasný, vybojovat nějakou medaili, a že se povedla ta nejvyšší, to je nejvíc,“ usmíval se.

Kajakář Jiří Prskavec porazil v Kasai centru všechny soupeře o víc než o tři vteřiny. Předvedl jízdu, která vejde do dějin světového vodního slalomu. „Rozhodně byla těžká. Startovat na olympijských hrách byl vždycky můj sen a zvládnout dojet s takovým náskokem, ještě si tam dovolit po pocitově ne úplně povedeném začátku jet uprostřed úplně napřímo, zrychlit, zvládnout to a dojet na prvním místě, to je nádhera,“ popisoval.

„Říkal jsem, že můj cíl je jet s radostí dítěte a s velkým srdcem, a myslím, že se mi to povedlo,“ uzavřel olympijský vítěz Jiří Prskavec.

Ohlasy ze vzdáleného Tokia, ale i aktuální informace z jihočeského sportu si poslechněte v rubrice Sportovní ozvěny.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související