Jedenáctiletá motokárová závodnice Klára Tlusťáková ze Zádveřic na Zlínsku jde ve šlépějích otce

14. leden 2022 16:19

Je mistryní Česka i Slovenska, nyní jedenáctiletá motokárová závodnice Klára Tlusťáková ze Zádveřic míří na mezinárodní závody do Itálie.

Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. V případě úspěšného automobilového jezdce Antonína Tlusťáka to platí v plné míře. Jeho nejmladší dcera Klára je v pouhých jedenácti letech dvojnásobnou mistryní České republiky v motokárách, čtyři tituly posbírala na Slovensku a v letošní sezoně má za cíl obhajobu mistrovských titulů.

Od tohoto víkendu do konce února ji čeká v kategorii do třinácti let série mezinárodních závodů v Itálii. Zde startuje v závodech seriálu WSK, což je neoficiální mistrovství světa v dětské kategorii. „Konkurence je opravdu nabitá, dohromady 400 jezdců, jen v naší třídě Mini 60 startuje sto dvacet až sto padesát závodníků. Začíná se trénovat ve středu, další dva dny je na programu měřený trénink a poté začínají rozjížďky. Plánujeme odjet kolem pěti závodů, plus ještě pohárové závody. Itálie je kartingu zaslíbená, prakticky každý víkend se zde jede závod,“ upřesnil její otec, Antonín Tlusťák, který dceři bude dělat řidiče a doprovod.

Vzhledem ke školním povinnostem si ale Klára nemůže dovolit odjet do zahraničí a tam zůstat víc než měsíc v kuse. Během měsíce a půl ji tak čeká pět cest do Itálie a zase zpátky.

Pokud vše klapne, posadí se Klára během letošního léta za volant soutěžního vozu Škoda Fabia R5 a může se stát nejmladší slečnou v rallyovém speciálu.

autoři: David Nekvinda , Růžena Vorlová | zdroj: ZLIN PRESS production
Spustit audio

Související