Je to výzva a těším se, říká pardubický útočník Zohorna. Odchází do Chabarovsku

24. červen 2015

Pardubičtí hokejisté hlásí další oslabení. Po Lukáši Radilovi odchází do ruské KHL i Tomáš Zohorna. Za sebou má vydařenou sezonu a své si odvedl i v národním týmu. Není tedy divu, že si ho všimli lovci talentů a dostal nabídku vyzkoušet si Kontinentální ligu. Na ni se těší, ale zároveň bude také hodně cestovat - Chabarovsk znamená létání přes celé Rusko.

V zákulisí se o Zohornově odchodu spekulovalo dlouho a teď už je to oficiální. Sám útočník se na novou výzvu hodně těší.

„Je to to, co jsem plánoval, kam jsem se chtěl ještě dostat. Další plus je, že to je Rusko, ale je to pro mě obrovská výzva. Strašně se na to těším a doufám, že mi Honza Kolář pomůže a že se mi tam bude dařit,“ říká.

Zohornův přestup byl ve hře dlouho, jednání probíhala několik týdnů, teď teprve je ale všechno dotažené do konce.

„Od konce sezony v Pardubicích se to pár měsíců řešilo. Ve hře byl ještě jeden tým, který potom nedopadl, a proto jsem se rozhodl pro Chabarovsk,“ vysvětluje Zohorna.

Chabarovsk není pro české fanoušky neznámá adresa. Vedle obránce Jana Koláře tam hráli třeba Lašák nebo Špirko. A při pohledu na mapu je jasné, že si hráči užijí cestování opravdu dosyta.

„Je to daleko. Vím, že je to hezké město, kolem půl milionu obyvatel, a to je asi všechno,“ svěřuje se hokejista.

Zatímco z Pardubic byly nejdelší cesty do Karlových Varů nebo do Třince, ve srovnání s ruským cestováním to jsou jen krátké výlety na dopoledne. Výjimkou nejsou ani přelety časových pásem a s tím se tělo musí srovnat.

„Bude to spíš o tom počítat hodiny, když se budeme vracet zpátky do Chabarovsku, protože tam je časový posun. Takže s tím počítat, aby tělo najednou nedostalo velkou zátěž v tom, že se nevyspalo,“ myslí si Zohorna.

KHL je i přes problémy, které v posledních letech má, stále lákavou destinací. I svou úrovní českou nejvyšší soutěž převyšuje a to bylo pro Zohornu výrazným impulzem pro další práci.

„Posun vidím v tom, že budu hrát zase v lepší lize. Co jsem slyšel, tak je to trošku jinačí než extraliga, jiný styl hokeje. Dalo mi to zase další impulz do trénování a do větší přípravy,“ říká o budoucím ruském angažmá ex-pardubický hokejový útočník Tomáš Zohorna.

autoři: sib , gut
Spustit audio