„Je to niterná zpověď i absolutní otevřenost“. Kapela Rekreace zahrála živě ve studiu Radia Wave

8. duben 2024

Pětičlenná kapela Rekreace vyrostla na základech stoner-rockových Baro Chandel. Texty už jsou ale v češtině a hlasitý projev vystřídalo výrazně citlivější písničkářství. „Základy songů vznikají nejčastěji ve tři ráno v posteli,“ prozrazuje hlavní mozek kapely Pavel Podzimek. Loňské debutové EPčko V uších mír letos následuje singl Koberce z ticha, který v našem proskleném studiu kapela odehrála naživo včetně dalších, zatím nevydaných písní.

Trojici Pavel Podzimek (zpěv, kytara), Petr Podzimek (baskytara) a Petr Voruda (klávesy), která spolu hrála v už zmíněných Baro Chandel, doplňují v Rekreaci bubeník Jan Belada a cellista Adam Bláha. „Když jsme naši předchozí kapelu ukončili, odletěli jsme s bráchou na léto do Kanady a tam jsme si řekli, že po návratu to bude jiná muzika,“ objasňuje výraznou žánrovou proměnu Pavel. „Shodli jsme se na tom, že chceme dělat něco, co má větší hodnotu. Včetně přechodu z angličtiny do češtiny,“ dodává brácha Petr.

Kapela Rekreace

„Poslední dobou mám tendence se cíleně vystavovat nejistotám, abych pokořil nějaké strachy, a to je pro mě tahle muzika. Svlíknout se do naha a jít s kůží na trh. Proto jsem taky ty písničky tři roky nosil v hlavě a bál se je ukázat klukům ve zkušebně,” prozrazuje další detaily žánrové proměny Pavel, který je autorem většiny hudby a všech textů.„Strachy s češtinou do toho patří bezesporu taky. Jsou to niterný a osobní texty, ale jinak mi to nedává smysl, je to absolutní otevřenost,“ doplňuje.

Jak se do Rekreace dostali bubeník s cellistou? Co Pavla baví na finalizování skladeb s kapelou? Kdy bude nové EPčko a jaké koncerty chystají v nejbližší době? Poslechněte si celý rozhovor s kapelou Rekreace a písně Řekni mi řeko, Koberce z ticha, Chvíli jdem a Šplouchá, které pětice zahrála živě v našem studiu.

Související