Jakub Krofta, hradecký boxer a zápasník, si v Bratislavě připsal na konto další cenné vítězství

20. květen 2022 07:46

Hradecký zápasník Jakub Krofta, který má za sebou v kariéře desítky zápasů v thajském boxu a kickboxu, uspěl na akci RFA: Grand Opening v Bratislavě. Porazil tam domácího Jakoba Mikulu a připsal si na své konto další solidní výsledek. Sezóna tím pro něj ale nekončí.

Čtěte také

„Ten zápas byl poměrně vyrovnaný. Do poslední chvíle to byla bitva. Myslím si, že soupeř mě překvapil, byl dobře připraven. Dokonce si na konci myslel, že vyhrál. Celý slovenský roh začal oslavovat, ale já jsem cítil svoji převahu v každém kole,“ říká Jakub Krofta.

„Jak tam na konci začal skákat na klec oktagonu, tak jsem si říkal, že jsme na Slovensku, aby to náhodou nedali rozhodčí jemu, ale můj výkon byl asi přesvědčivý i pro ně a každé kolo dali mně.

Čtěte také

Jaká byla v Bratislavě atmosféra? Je to město, které tomuto sportu přeje?
„Určitě. Na to, že to byl první oficiální turnaj nové organizace, tak to vyšlo docela pěkně. Hlediště nebylo úplně plné, ale každopádně se tam udělala pěkná atmosféra už od prvních zápasů. Já jsem nastupoval k druhému zápasu a už jsem diváky slyšel.

„Opravdu jsem si celou akci užil, pro zápasníky tam bylo super zázemí. To byl velmi vysoký standard. Doufám, že to tak dlouho vydrží a bude tady další příležitost pro nás zápasit, mimo takové ty hlavní organizace. Aby bylo co nejvíce možností se ukázat před lidmi, publikem a před svými fanoušky.

Čtěte také

Jaké jsou vaše další plány? Naznačoval jste, že po tomto úspěchu se vám bude dobře trénovat.
„Chtěl bych v této organizaci ještě teď určitě zvládnout několik zápasů, už jsem se o tom bavil s vedením. Předpokládám, že další turnaj bych zvládl absolvovat v září. Už před půl rokem jsem se měl potkat s Tadeášem Růžičkou, což je taková česká topka v mé váze.

„Promotéři mi říkali, že by si tento zápas přáli právě v jejich organizaci. Takže k tomu to tak nějak směřuji. Ještě si dám teď ještě jeden nějaký zápas a pokud zvítězím, tak bych dostal šanci se střetnout s Tadeášem, což by mohl být klidně zápas o titul v této organizaci, říká hradecký zápasník Jakub Krofta poté, co se vrátil z úspěšného vystoupení v Bratislavě.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související