Jako by vám někdo sebral jakýkoliv pocit. Bubeník Adam Jánošík o hudbě i o léčbě na psychiatrii

Setkání u mikrofonu se tentokrát neslo ve znamení hudby, ale nebylo samozřejmě jen o ní. Moderátor Pavel Petr si pozval bubeníka Adama Jánošíka, natáčeli spolu v kavárně.

Hudebník Adam Jánošík při natáčení rozhovoru s redaktorem Pavlem Petrem

44letý rodák z Žatce hrál v kapelách Ready Kirken, Skapollo či Lucky Losers. Aktuálně je členem skupiny The Atavists, skupiny, která v roce 2019 získala Ceny Anděl za Objev roku a nejlepší album v kategorii Rock.

Kromě hudby přišla řeč i na negativní stránky muzikantského života, třeba na závislost na alkoholu. S tou se Adam Jánošík úspěšně léčil v psychiatrické léčebně v Kosmonosích. Rozhodl se k tomu sám, pobytová léčba je podle něj nejefektivnější.

„Nejtěžší byla taková divná prázdnota, jako by vám někdo sebral jakýkoliv pocit. Bylo to skoro ve všem, kam jsem se pohnul. Dva roky to trvalo, než jsem našel zpátky za bubny nějakou radost. Najednou se to prostě zlomilo, už to zase mám a je to lepší, než to bylo předtím," popsal svůj stav po návratu z pobytové protialkoholní léčby.

Stále abstinuje a kosmonoské nemocnici se snaží jejich léčbu vrátit, třeba tím, že jí daruje výtěžek z koncertu.

Kdo se podílel na muzikantském růstu Adama Jánošíka? Dá se nástrahám showbusinessu odolat a ubránit? Jak těžké všechno najednou vypnout a vydat se na jinou kolej? A jak vypadá běžný den v psychiatrické léčebně? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související