Jágr se po devíti měsících vrátil na led a slavil výhru, Kladno v první lize přestřílelo Jihlavu 7:5

16. prosinec 2020

Hokejista Jaromír Jágr se po více než devíti měsících opět představil v dresu Kladna v soutěžním utkání. Osmačtyřicetiletý útočník pomohl Rytířům k výhře 7:5 nad Jihlavou jednou asistencí. Jágr nastupoval ve čtvrtém útoku společně s Matyášem Filipem a Tomášem Gumanem a hrál i přesilové hry. Na ledě strávil více než 13 minut.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL nastoupil na led poprvé v čase 1:35, kdy už Jihlava vedla 1:0. Klíčovým momentem utkání byl obrat domácích z 1:3 na 6:3, na němž se Jágr podílel nahrávkou na gól dvacetiletého Filipa, jenž ve 44. minutě upravoval skóre na 4:3.

Olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru byl na ledě i při přesilovkové brance Zacharyho Frye ve 48. minutě.

Před dnešním duelem hrál Jágr soutěžní zápas naposledy 6. března v Litvínově, po kterém Kladno sestoupilo z extraligy. Následně několikrát uvedl, že neplánuje ukončit aktivní kariéru a chce se pokusit pomoct mateřskému klubu k návratu mezi elitu.

V létě měl však Jágr zdravotní problémy, které mu narušily přípravu. V současnosti už s týmem trénuje, jeho první start urychlila marodka Středočechů.

Kladno se v neúplné tabulce posunulo na druhé místo pět bodů za Jihlavu, odehrálo však o dva zápasy méně. Rytíři vyhráli sedm z posledních osmi utkání.

Dohrávka 8. kola první hokejové ligy:

Kladno - Jihlava 7:5 (1:2, 2:1, 4:2)
Branky: 20. Plekanec, 32. Melka, 34. Kubík, 44. M. Filip, 45. Hlava, 48. Frye, 56. Zacharčuk - 2. Lichanec, 7. F. Eliáš, 22. Mácha, 54. Juda, 60. Fronk. Rozhodčí: Zubzanda, Micka - Flegl, Horažďovský. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:1. Bez diváků.

autor: Petr Kadeřábek | zdroj: ČTK
Spustit audio