Ideální by bylo, kdyby se nám povedl start do soutěže jako vloni, přál by si trenér Mory Jan Tomajko

12. září 2023 11:07

Cílem hokejistů Olomouce v nové sezóně je hrát kvalitnější hokej než v té minulé. Jejich trenér Jan Tomajko to považuje za důležitější než umístění. Stejně jako kapitán Jiří Ondrušek si chce s týmem přesto zahrát vyřazovací část soutěže. Do extraligy vstoupí Hanáci už tento pátek od 18 hodin domácím utkáním s Kladnem.

„Máme postupné cíle. Pro nás je velmi důležitý začátek sezony, nejlepší by bylo, kdybychom zopakovali minulou sezonu, kdy se nám start povedl,“ říká trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko.

Hranicí úspěchu je vždy postup do play-off. „Chceme postoupit, je to naším cílem. V sezoně se ale může stát cokoliv, mohou s výkonností zamávat zranění. Jdeme do toho pokorně,“ dodává Tomajko.

Chceme postoupit, je to naším cílem.
Jan Tomajko, hlavní trenér HC Olomouc

Vítězit chce také kapitán olomouckého týmu Jiří Ondrušek. „Můj cíl je vyhrát teď v pátek,“ řekl s úsměvem. „Nejsem typ hráče, který by se díval na to, co bude v únoru nebo v březnu. S naším rozpočtem se musíme dívat i dolů, dostat dva, tři týmy pod sebe s pokud možno bodovým polštářem jako v minulé sezoně. Pak se budeme snažit o co nejlepší umístění,“ dodal Ondrušek.

Novými olomouckými hokejisty jsou Jakub Sedláček, Jakub Sirota, Aaron Chmielewski a Rok Nacuch. Na střídavé starty přichází ze Zlína také brankář Daniel Huf. „Kluci zapadli výborně, v zápasech taky vypadali dobře. Přišel prakticky kus za kus, nemyslím si, že bychom oslabili,“ dodal kapitán Hanáků.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio