Hradečtí hokejisté mají za sebou první dny letní „suché“ přípravy. Připraven je hodně pestrý program

20. květen 2022 07:59

Hokejisté hradeckého Mountfieldu polykají dávky druhého týdne suché letní přípravy. Program mají pestrý - tělocvičnu, posilovnu, výběhy na kopec Milíř nebo třeba včerejší beachvolejbal. K týmu se připojily i první posily, třeba útočníci Radovan Pavlík nebo Marek Zachar. 

Čtěte také

S dosavadní přípravou je kondiční trenér Michal Tvrdík spokojený. „Počasí nám přeje, takže jsme zatím absolvovali vše, co jsme si předsevzali. Jsme proto s přípravou spokojeni.“

K dispozici je ovšem jen několik hráčů. Jak velká je to komplikace? „Pro mě, jako kondičního trenéra, je tento počet lidí naprosto ideální. Já jsem spokojen, mně se pracuje dobře.

Co všechno hráče v nejbližších dnech a do nástupu na led čeká? „Pracujeme na síle a kondici. Rozvíjíme veškeré schopnosti hráčů na co nejlepší úroveň.

Čtěte také

Hradecké mužstvo bylo na loňskou sezónu připraveno perfektně. Bylo to vidět v zápasech, hráči stíhali a vydrželi s dechem až do konce. Letošní příprava se bude podobat tomu, co se loni osvědčilo nebo máte zařazeny i nějaké nové prvky? „Snažíme se i v kondiční přípravě posouvat stále dál. Ale nebudeme se úplně odklánět od toho, co jsme v minulých sezónách tady v Hradci absolvovali. Ovšem nějaké nové prvky přibyly.

Pokud jde o přístup hráčů, je podle vašich představ? „Teď jsme teprve ve druhém týdnu přípravy a přístup všech je opravdu takový, jaký si představujeme.

Čtěte také

Zámořská posila, pětadvacetiletý obránce Rivera Rymsha, zatím trénuje individuálně ve Spojených státech amerických a posílá vám informace. Vy jste říkal, že jste s jeho přístupem spokojen. Kdy a jak se zapojí do přípravy ostatní hráči?

„Zbytek hráčů se k nám připojí po 18. červenci. My trénujeme do konce června, pak následuje zhruba osmnáctidenní volno a pak se připojí zbytek týmu, říká kondiční trenér hradeckého Mountfieldu Michal Tvrdík, který má v této části přípravy k dispozici celkem 12 hráčů.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související