Hradecký fotbalový klub, město i stavební firmy popřely informace o zpoždění stavby nového stadionu

9. leden 2023 08:18

Informace, že dochází ke upoždění výstavby královéhradeckého multifukčního stadionu, které se objevily ve druhé polovině minulého týdne v obvykle dobře informovaném deníku Sport, se prý nezakládají na pravdě. Pro Český rozhlas potvrdily červnový termín dokončení zatím shodně zástupci krajského města, vedení fotbalového klubu i zainteresované stavební firmy. 

Na počátku léta by měl být stadión připravený nejen na zápasy první fotbalové ligy.

„Stavba v současné době postupuje podle harmonogramu a za zhotovitele mohu uvést, že jsme žádnou změnu termínu dokončení naší zakázky neavizovali,“ říká za stavební firmy mluvčí společnosti Strabag Edita Novotná.

Čtěte také

A v podobném duchu se vyjádřila i mluvčí hradecké radnice Kateřina Rohlíčková. „V tuto chvíli město s případným až měsíčním zpožděním stavby nepracuje. Jestli ke zpoždění dojde a v jakém rozsahu, bude zřejmé až v několika následujících měsících.

Generální manažer fotbalového klubu FC Hradec Králové Richard Jukl doslova řekl, že informace z deníku Sport nejsou pravdivé. „Není to pravda. My o tomto vůbec nic nevíme.

K tomuto tématu se navíc pro deník Sport podle Richarda Jukla z klubu nikdo nevyjadřoval a článek je prý i v některých dalších ohledech nepřesný. Píše se v něm třeba o tom, že hrozí zrušení přípravného zápasu proti Rapidu Vídeň.

Čtěte také

Tohle utkání mělo obstarat slavnostní premiéru stadionu, ale hradecký klub ho zrušil už dříve, upozorňuje Richard Jukl. „30. června je kolaudace, což je sice krásná věc, ale potřebujete určitou dobu na zkušební provoz, který může trvat třeba 14 dnů.

Autor článku, redaktor deníku Sport Radek Špryňar, ale za svým tvrzením stojí. „Informace o zpoždění stavby stadionu a posunutí předání zakázky o jeden měsíc jsem ověřoval u tří na sobě nezávislých zdrojů. Ani po stanovisku FC Hradec Králové nebudu nic korigovat, nemám k tomu jediný důvod.

A tak fanouškům nezbývá než věřit jedné nebo druhé straně. A hlavně si počkat až na začátek léta, kdy stadion v termínu buď bude hotový nebo nebude.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související