Hradec plánuje investice do zimního stadionu. Extraligový hokej se tam hraje na špičkové úrovni

18. září 2019 10:01

Hokejová ČPP aréna v Hradci Králové neslouží jen jako domácí stadion pro extraligový Mountfield, ale i pro stovky malých hokejistů všech věkových kategorií. A protože s podobně početnou členskou základnou se při projektování haly nepočítalo, musí klub leckdy situaci řešit různými provizorii. To by mělo v dohledné době skončit - královéhradecký magistrát totiž počítá s tím, že do zázemí v nejbližších letech bude investovat.

Čtěte také

„Tím, jak přišla extraliga do Hradce, tak samozřejmě A tým potřebuje větší zázemí. A rekonstrukcí této kabiny jsme přišli o dvě kabiny mládeže. Tak nám schází zázemí pro malé děti a museli jsme to řešit buňkami," popisuje situaci Martin Stehno, hokejový trenér dětí ve věku mezi 6 až 9 lety.

Problém není jen v tom, že se malí hokejisté musí převlékat ve stavebních buňkách.

Ty jsou sice pěkné, oranžové, ale pořád to jsou jen buňky. A to přináší také další komplikace.

Královéhradecký magistrát chce v nejbližších letech investovat do zázemí zimního stadionu

„V malé hale se ani nedá prodávat komerčně led, protože ty kabiny nejsou. Nebo když se tady sejdou dva, tři zápasy mládežnických kategorií, tak máme problém soupeře, který k nám přijede, do těch kabin vůbec dát. Takže to vlastně řešíme pomalu dnes a denně," říká Martin Stehno.

Situace netěší nikoho, kdo má s hradeckým hokejem něco společného

A na mládež myslí i předseda představenstva hokejového klubu Mountfield HK Miroslav Schön. Podle něj klub úvahy města o investicích do zázemí zimního stadionu vítá. Co se má konkrétně dělat, bude zřejmě klub s magistrátem konzultovat. I když konečné rozhodnutí bude na vedení města, které je vlastníkem stadionu:
„Kdybych do toho mohl mluvit a mohl poradit, tak mojí prioritou by bylo ono zázemí pro mládež. A hned potom samozřejmě i zázemí pro A tým. Protože kluci tam mají dnes například jen jeden záchod. A to asi není úplně optimální."

Čtěte také

Vládnoucí koalice na hradeckém magistrátu se myšlenkám na investice do zimního stadionu opravdu nebrání.

Potvrdil to náměstek primátora Jiří Bláha z ODS:
„Dohodli jsme se na prioritách koalice a hokejový stadion tam byl zařazen. Já jsem to dal do rozpočtu na rok 2020. Uvidíme, nakolik to bude reálné."

Minimálně tuhle sezónu ale budou muset ještě mladí i dospělí hokejisté v Hradci Králové vydržet v podmínkách, jaké aktuálně mají.

Naštěstí zatím mají podle trenérů rodiče těch nejmenších pochopení. I oni ale doufají, že se situace brzy změní k lepšímu.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související