Hráči Sigmy zakončili sezonu vítězně, ale přihlíželi oslavám Bohemians. Je tam lehká závist, řekl Jílek

28. květen 2023 13:43

Fotbalisté Sigmy Olomouc se s ligovou soutěží rozloučili vítězně. V pražském Ďolíčku porazili v posledním kole skupiny o titul 1:0 domácí Bohemians. Ti navzdory prohře udrželi čtvrté místo a po 36 letech se vrací do evropských pohárů.

Hanáci museli cestou z trávníku přihlížet jejich velké radosti a zvuky oslav k nim doléhali, dokud neodjeli ze stadionu. Fanoušci Bohemians totiž byli pořádně hlasití.

„Lehká závist tam určitě bude, protože toto je nádhera. Bohemians je potřeba pogratulovat, protože za tu celou sezonu to prostě zasloužili. Mužstva, který tam jsou za nimi, ať už jsme to my nebo Slovácku, tak prostě nebyly v průběhu sezony tak konzistentní a poztráceli bodů víc,“ nechal se po posledním utkání sezony slyšet Václav Jílek.

Jeho tým zvítězil doma jen pětkrát, zaváhal s kluby později hrajícími skupinu o záchranu Brnem, Ostravou, Teplicemi nebo Pardubicemi a víc bodů získal mimo svůj stadion. Sečteno podtrženo je z toho pro olomouckou Sigmu šesté místo.

Jak ho kouč Jílek hodnotil? Poslechněte si v přiloženém audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Jan Suchan
Spustit audio