Hokejový obránce Jakub Kindl bude oblékat dres Plzně

18. srpen 2021 11:05

Kvůli zdraví své rodiny vynechal Jakub Kindl minulou sezonu. Nyní se vrací do české extraligy. Klub HC Škoda Plzeň se čtyřiatřicetiletým bekem podepsal roční smlouvu.

Jakub Kindl působil v zámořské NHL v dresu Detroitu a Floridy, kde odehrál celkem 331 utkání. S manželkou trvale žije ve státě Michigan, kde se také přes rok udržoval v kondici. „Připravoval jsem se jak na ledě, tak i mimo led. Hokej mi chyběl a lákalo mě to jen sem do Plzně,“ vysvětlil.

Přestože pochází ze Šumperka a do extraligy nakoukl poprvé v dresu Pardubic, v úvahu pro něj přicházelo pouze angažmá na západě Čech. Naposledy přitom válel Jakub Kindl v předminulém ročníku německé DEL za Kolín nad Rýnem. Teď se vrací do týmu Škody, za který odehrál 63 zápasů v letech 2017 až 2019.

Zkušený bek je znovu natěšený na hokejové souboje

Hokej mu během pauzy ohromně chyběl a čas na ledě či v posilovně si užívá. Za Plzeň naskakuje do přípravných zápasů, hlavně se ale soustředí na nabírání fyzické kondice. „Soustředím se jen na sebe, abych se co nejlépe připravil a byl důležitou součástí týmu, kdy sezóna začíná už za měsíc,“ uvedl Jakub Kindl.

Plzeňská kabina si příchod Jakuba Kindla vyloženě přála. Což účastníkovi mistrovství světa v roce 2014 udělalo velkou radost. „Je dobré být tam, kde jste chtění, takže mě to velmi potěšilo,“ doplnil Kindl.

autoři: Vladislav Janouškovec , Iva Štěpánková
Spustit audio