Hokejové týmy Třebíče, Jihlavy a Havlíčkova Brodu vstoupí do play-off první ligy

21. únor 2013

Hokejoví fanoušci jsou na nohou. V pondělí skončila základní část první ligy a už dnes večer rozehrají tři týmy z Kraje Vysočina čtvrtfinálové série. Základní část první ligy vyšla z týmů z Vysočiny nejlépe Třebíči. Ta skončila čtvrtá, a tak dnes může využít výhody domácího prostředí.

Hokejisté Třebíče vyzvou v prvním čtvrtfinálovém duelu Kadaň, a i když soupeř byl v základní části horší než Horácká Slavia, jde o hodně silného protivníka. Kadaň je totiž farmou extraligového Chomutova.

Diváci v Třebíči tedy můžou večer vyrazit podpořit svůj tým na domácí stadion, zato fandové Havlíčkova Brodu a Jihlavy budou muset na sportovní výlety. Rebelové budou mít hodně těžkou úlohu. Osmá pozice v tabulce znamená, že je čeká ve čtvrtfinále vítěz základní části Mladá Boleslav, která se netají postupovými plány do extraligy.

Dukla Jihlava míří do Ústí nad Labem a sportovní manažer a trenér Severočechů Jaromír Šindel se nechal slyšet, že cesta k postupu přes Jihlavu vede přes sebeobětování všech hráčů pro tým a hlavně disciplínu. Všechny dnešní duely začínají o půl šesté. Čtvrtfinálové série se hrají na čtyři vítězné zápasy. Nejpozději v úterý 5. března budeme znát jména čtyř semifinalistů první hokejové ligy.

autoři: jak , jam
Spustit audio