Hokejové týmy Dukly Jihlavy a Horácké Slavie Třebíče čeká ligové čtvrtfinále

3. březen 2022 13:30

Hokejové týmy za sebou mají základní část první ligy. Třebíč a Jihlava si v ní vedly velmi dobře a teď oba týmy čeká čtvrtfinále. 

Hokejová Dukla Jihlava skončila v tabulce čtvrtá a ve čtvrtfinále soutěže narazí na Přerov. Horácká Slavia Třebíč v posledním kole prohrála v Prostějově 4:6 a ve čtvrtfinále soutěže vyzve Sokolov. 

Třebíč

Horácká Slavia skončila v tabulce třetí a s působením v základní části je spokojená. „Vydařená je. Chtěli jsme se vyhnout těm bojům dole, kterým jsme se vyhnuli a to poměrně rychle,“ pochvaluje si asistent hokejistů Třebíče Jaroslav Barvíř.

Tým se nemusel starat o záchranu díky tomu, že byl celou základní část na prvních místech tabulky. Každé play-off je ale prakticky novou soutěží. „Bude to o soubojích, obrovské obětavosti, kdo do toho dá větší srdce, bude to na krev. Budou rozhodovat detaily, každé polevení, nedůslednost ve střídání. Věřím, že se nachystáme dobře a že budeme úspěšní.“

Jihlava

Jihlavský trenér Viktor Ujčík je s konečným čtvrtým místem v tabulce po základní části také spokojený. „Dali jsme si před sezónou cíl, hrát do šestého místa se nám povedlo. Tolik zranění, změn v týmu, co jsme letos zažili, to byla opravdu turbulence. Dívali jsme se na seznam hráčů, kteří za nás letos zaskočili, to je A4 z obou stran plná jmen,“ popisuje trampoty se sestavou jihlavský trenér. 

Loňský finalista ligového ročníku se v minulém ročníku opíral o výkony ruského brankáře Maksima Zhukova, který se podle výkonů z posledních zápasů znovu dostává do slušné formy. „Jsme rádi, že jeho forma je zpátky a doufám, že mu to vydrží.“

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související