Hokejistům Mory proti Plzni utekl start třetí třetiny. V sezoně padli teprve počtvrté

24. říjen 2022 09:36

Hokejisté Olomouce v úvodu druhé čtvrtiny extraligy neuspěli, doma podlehli Plzni 1:4. Po vydařené úvodní třetině se pak neprosadili střelecky a hosté v závěru trestali.

„Podařilo se nám vyrovnat a i potom jsme nabádali kluky, aby byli aktivní, abychom hráli aktivní hokej. Myslím si, že se to zlepšilo i v té třetí třetině. Zápas směřoval k výsledku o jednu branku. Bylo jasné, že kdo ji vstřelí, vyhraje,“ říkal po zápase plzeňský trenér Petr Kořínek.

Souhlasil s ním jeho protějšek u olomouckého týmu Jan Tomajko. „Rozhodl gól Plzně na začátku třetí třetiny. Potom už to bylo hodně těžké, Plzeň výborně bránila, neustále nás napadala, bylo tam hodně osobních soubojů. My jsme se nedokázali prosadit do předbrankového prostoru. Bohužel jsme si dnes moc nepomohli ani přesilovkami,“ uvedl Tomajko.

„Rozhodl gól Plzně na začátku třetí třetiny. Potom už to bylo hodně těžké, Plzeň výborně bránila.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Olomoucký útočník Michal Kunc věří, že jeho tým se z nevydařeného výkonu poučí. „Ve druhé třetině to bylo celkem rozkouskované. Ani nevím, kolikrát jsem tam byl se svojí lajnu, ostatní kluci to asi měli stejně. Čím si to vysvětlit, nevím. Podíváme se na video a ponaučíme se z toho,“ nechal se slyšet 21letý forvard Hanáků.

Další utkání sehrají olomoučtí hokejisté v pátek v Mladé Boleslavi, v neděli pak i s početnou výpravou svých fanoušků zamíří po vlakových kolejích do Prahy k zápasu se Spartou. Doma se Mora představí zase až v úterý 1. listopadu proti Karlovým Varům.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio