Hokejistům Jihlavy a Brodu končí sezóna, Třebíč postupuje

26. únor 2013
Zprávy z

Hokejisté Třebíče slaví postup do semifinále první ligy. Horácká Slavia porazila Kadaň 4:0 na zápasy, když poslední duel vyhrála 4:1. Havlíčkobrodští Rebelové prohráli s Mladou Boleslaví 2:6 a celou sérii celkově 0:4 na zápasy. Jihlava podlehla Ústí nad Labem 2:3 a v sérii stejně jako Havlíčkův Brod nevyhrála ani jeden duel.

Fanoušci ani hráči Jihlavy radost z výsledku neměli. „Je to moc špatný. Mysleli jsme si, že tenhle zápas vyhrajeme a ještě v Ústí a že se tady sejdeme v neděli. Pořád jsme jako fanynky a fanoušci doufali, že to play off bude delší. Hraje hodně mladých hráčů,“ všimla si fanynka Blanka. Mladý příznivec Dukly Jakub se přidal: „Je to škoda, ale co naděláme, příští rok to bude lepší. Měli navíc, hodně hráčů bylo zraněných, Čachotský, Malec, to je škoda. Neposlouchá se to moc dobře, ale fanděme Třebíči,“ naráží na sportovní úspěch rivala z Vysočiny Jakub.

Kapitán jihlavského týmu Tomáš Ficenc po celé sérii uznal, že soupeř byl lepší: „Ústí bylo jasně lepší. My jsme tahali neustále za kratší konec. Naše obdržené branky byly pro ně strašně lehký, tím se celá série otočila ku prospěchu jim. Dneska jsme zase dostali v první minutě gól, u nich jsme dostali v první minutě gól. Tyhle góly v play off rozhodují, bohužel jsme je dostali my a málo jsme jich dali. Za mančaft můžu říct, že jsme dělali, co jsme mohli. Jestli je to hodně, nebo málo, to musí zhodnotit někdo jiný.“ Jihlava tak vypadla ve čtvrtfinále první ligy, do semifinále postoupilo Ústí nad Labem.

KADAŇ - TŘEBÍČ 1:4
konečný stav série: 0:4

JIHLAVA - ÚSTÍ NAD LABEM 2:3
konečný stav série: 0:4

HAVLÍČKŮV BROD - MLADÁ BOLESLAV 2:6
konečný stav série: 0:4

autor: jak
Spustit audio