Hokejisté Vítkovic zahájí semifinále play off proti Hradci Králové

4. duben 2023 05:20

Hokejisté Vítkovic odehrají dnes od půl šesté první zápas semifinálové série extraligového play off proti Hradci Králové. Jsou v roli mírného favorita a zároveň se můžou těšit na vyprodanou Ostravar Arénu, tedy bezmála deset tisíc příznivců.

„Je to perfektní. Zápasy v play off, když je vyprodáno – ti lidé vás ženou dopředu, je skvělá atmosféra a hraje se nám samozřejmě lépe,“ těší se kapitán vítkovických hokejistů Dominik Lakatoš.

Jeho spoluhráč Rastislav Dej, který sám strávil v Hradci Králové před příchodem do Vítkovic pět let, bere podobné zápasy jako odměnu. „Je třeba si toho vážit, že se člověk do semifinále dostane, protože to není každý rok. Samozřejmě se na to těšíme, těšíme se na naše fanoušky,“ dodal Dej.

Čtěte také

Vítkovice si díky druhému místu po základní části zajistili možnost i v semifinále začínat před domácími fanoušky. „Určitě jsme rádi, určitě je to příjemné. Čekáme zase vyprodané hlediště, je to pomyslný šestý hráč. Celou dobu nás tady tlačili, ale musím říct, že to bylo od začátku sezóny, od play off to jen graduje,“ říká trenér Miloš Holaň.

Předchozí čtvrtfinálová série Vítkovic s Kometou Brno byla hodně náročná a pár dní volna přišlo i Holaňovi vhod. „Stoprocentně. Mohli jsme doléčit šrámy, nějaké nachlazení, takže i toto přišlo vhod,“ dodává trenér.

Především nějaká vítkovická nachlazení měla vliv i na předchozí sérii. A třeba jeden z klíčových útočníků Lotyš Bukarts není úplně v pořádku. Samotný Hradec Králové je hodně nepříjemným soupeřem. Navíc Vítkovice v základní části ze čtyř utkání nad Východočechy vyhrály jen jednou. „Síly jsou plus mínus stejné, rozhodují maličkosti, detaily. Bude to i v této sérii,“ ví Holaň.

Svého dalšího soupeře po překonání Komety Brno sledoval i kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš. „Mají výborné bruslaře, hrají hodně pospolu. Koukal jsem na tu sérii s Libercem a hráli tam velice dobře. Nicméně my hrajeme trošku jiný styl hokeje a myslím si, že to bude pro ně nepříjemné,“ doplňuje Lakatoš, který roli kapitána převzal po Krenželokovi, který byl v základní části několikrát kvůli zranění mimo. Teď je sice zdravý, ale trenéři nechali céčko Lakatošovi, cítí pak prý větší zodpovědnost a hraje víc pro tým.

Spustit audio

Související