Hokejisté Vítkovic vyhráli v sezoně i druhý vzájemný zápas s rivalem z Třince

3. listopad 2022 05:20

Podruhé v sezoně se v prestižním regionálním duelu střetli hokejisté Třince a Vítkovic. Podruhé se hrálo v mistrovské Werk Aréně, ale podruhé z ní s vítěznou náladou odjížděly Vítkovice po výhře 2:1 po samostatných nájezdech.

„Bylo to bojovné utkání s dobrou atmosférou, jak u derby bývá. Jsou to pro nás velice cenné dva body, které se odsud nevozí lehce,“ hodnotil trenér Vítkovic Miloš Holaň.

To domácí kouč uznal, že samostatné nájezdy mistrovskému Třinci letos nejdou. „Takže bereme bod, vážíme si každého bodu, gratuluji soupeři,“ pokračoval trenér Třince Zdeněk Moták.

Třinec vedl 1:0 a v první třetině mohl dát i více gólů, ale ve druhé části Vítkovice zabraly a díky Marku Kalusovi srovnaly. „Víme, že Třince má hodně dobře propracovanou obranu. Věděli jsme, že těch šancí moc nebude. Snažili jsme se od druhé třetiny tlačit do brány, aby tam něco spadlo. Byly tam šance i před tím mým gólem a myslím, že to byla dobrá třetina pro nás,“ říkal k důležitému okamžiku Marek Kalus.

Nakonec v nájezdech byly úspěšnější Vítkovice. Hned tři střelci Bukarts, Krieger a Lakatoš prostřelili domácího Mazance k pravé tyči. „Měl jsem ty nájezdy i nakoukané, ale většinou ti kluci udělali stejně něco jiného a provedení měli skoro dokonalé. Je to vabank a dnes mi nevyšly,“ uznal Marek Mazanec.

Vítkovice tak opět ukázaly, že se s nimi letos musí vážně počítat. Vyhrály v Třinci i druhý vzájemný zápas a potvrdily v tabulce druhou příčku.

Spustit audio