Hokejisté Vítkovic v derby porazili vedoucí Třinec 5:2

5. leden 2022 05:10

Plánovaný odchod trenéra Václava Varadi, velká marodka a slabší produktivita. To jsou teď asi dvě největší starosti třineckých hokejistů. Obhájci extraligového titulu jsou sice stále první, ale jejich forma není dobrá. V 38. kole prohráli 2:5 na ledě Vítkovic.

Vítkovičtí hokejisté byli v derby velmi efektivní. Na všechny branky jim stačilo pouze 14 střel. Jednu trefu a gólovou asistenci si připsal vítkovický útočník Jan Bernovský.

„Věděli jsme, že nenastoupí jejich top hráči, tak jsme se toho snažili využít. A povedlo se. Třinec ke konci stupňoval výkon a začal tlačit, ale vydrželi jsme to. Máme radost z tří bodů proti tak silnému mužstvu,“ říká Jan Bernovský.

Třinečtí hokejisté mají v týmu virózu. V posledních dnech se tak na marodce střídají různí hráči. Třeba teď proti Vítkovicím chyběl Třinci elitní útok Růžička, Vrána, Daňo. Z toho plynula nízká produktivita, která znamenala porážku.

„Od nás neefektivní. Myslím, že šance jsme měli – určitě víc než Vítkovice. Ale bohužel. Přesilovku jsme využili jednu. Když jsme se přiblížili na dva góly, tak jsme inkasovali, sráželo nás to“ vysvětluje útočník Třince Erik Hrňa.

Složitá situace je ale i v brankovišti. Marek Mazanec marodí a Ondřej Kacetl dostal ve Vítkovicích dva góly ze tří střel. Takže většinu zápasu odchytal třiatřicetiletý Lukáš Daneček, který v této sezoně odehrál pouze dva zápasy za druholigové Valašské Meziříčí.

I přes prohru je Třinec stále první. Vítkovice jsou po 38. kole na pátém místě extraligy.

Výsledky 38. kola hokejové extraligy:

Spustit audio

Související