Hokejisté Vítkovic prohráli ve čtvrtfinále s Kometou i počtvrté, sezona pro ně skončila

19. březen 2018

Hokejisté Třince i Vítkovic prohráli čtvrté zápasy svých čtvrtfinálových sérií. Pro každý tým to však má výrazně jiný efekt. Třinec v sérii s Pardubicemi dovolil srovnat soupeři 2:2 na zápasy, když prohrál 0:3. To Vítkovice prohrály s brněnskou Kometou už počtvrté, tentokrát 1:3, a sezona tak pro ně skončila bez jediné výhry v play off.

Jen těžko hledal kapitán vítkovických hokejistů Rostislav Olesz slova poté, co jeho tým prohrál s brněnskou Kometou i čtvrtý čtvrtfinálový zápas a skončila tak pro něj sezona.

„Obrovské zklamání v každém z nás, ale teď nenajdu ta slova. Rozhodla produktivita a koncovka. To, co nám šlo v základní části, jsme teď na to nenavázali a šance si nevytvořili,“ poznamenal.

Vítkovice přitom v základní části hrály na špici tabulky a díky čtvrtému místu měly v sérii s pátou Kometou výhodu startu v domácím prostředí. Využít ho však nedokázaly.

Trenér Jakub Petr ale měl minimálně o jednom z rozhodujících aspektů nevydařeného souboje s Brnem jasno hned po jeho konci. Na Kometě podle něj byly znát zkušenosti z loňského roku, kdy Jihomoravané vyhráli mistrovský titul.

„Pro nás je to samozřejmě taková ta první zkušenost – nejen pro nás trenéry, ale i pro hodně našich kluků. A sportovně uznávám kvalitu Komety, gratuluji jim k postupu a přeji hodně štěstí v dalších sériích,“ uvedl trenér.

Paradoxem je, že rozhodující gól posledního zápasu čtvrtfinále vstřelil vítkovický odchovanec. Obránce Jan Štencel přestoupil do Komety před minulou sezonou a ve čtvrtém utkání vstřelil při brněnské výhře 3:1 rozdílovou druhou branku.

A tak zatímco Štencel se může těšit na další boje o titul, jeho bývalí spoluhráči v čele s kapitánem Oleszem musejí doufat, že jejich čas přijde třeba za rok.

autor: dan
Spustit audio