Hokejisté Třince, Vítkovic i Pardubic už znají své soupeře v Lize mistrů

25. květen 2023 06:45

Hokejová Liga mistrů se v dalším ročníku bude hrát novým systémem. Všech 24 týmů čekají tři zápasy doma a tři venku. Z českých týmů do bojů zasáhnou kromě Pardubic Vítkovice a Třinec.

Středeční los určil mistrům z Třince na domácí led švýcarský Rapperswill, německý Mnichov a dánský Aalborg, venku se Oceláři střetnou s finskými týmy Ilvesem Tampere, Pelicans Lahti a norským Stavangerem.

Čtěte také

„Pro nás všechny to bude něco nového, takže, jestli to bude dobré nebo zlé, uvidíme, až to dohrajeme. Aspoň si změříme síly s vícero mužstvy, na to se těším. Uvidíme, jak to celé dopadne. Věřím, že tento rok se nám podaří dostat dál,“ říká útočník Marko Daňo.

Hokejisté Vítkovic se utkají doma se švýcarskými týmy Bielem a Rapperswillem a s německým Mnichovem. Venku je čekají zápasy ve Finsku s Ilvesem Tampere, Pelicans Lahti a v německém Ingolstadtu.

„Domácí soupeři jsou kvalitní, máme z toho radost a těšíme se na to. Věříme, že uděláme hlavně radost fanouškům a že fanoušci se na těch zápasech budou bavit,“ dodává sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Liga mistrů začne 31. srpna, přesný rozpis soutěže bude zveřejněn v příštích dnech. Play off odstartuje 14. listopadu, finálový zápas je na programu 20. února. Vítězství obhajuje Tappara Tampere.

autoři: David Procházka , tif
Spustit audio