Hokejisté Třince slaví výhru v prvním moravskoslezském derby této sezony

21. říjen 2021

Třinečtí hokejisté v dohrávce osmého kola extraligy vyhráli 4:1 ve Vítkovicích. Slezský klub se tak dostal do čela nejvyšší domácí soutěže. Moravskoslezské derby rozhodl gól od třineckého obránce Tomáše Kundrátka.

Jednatřicetiletý bek zaznamenal vítězný gól ve druhé třetině, když si najel v útočném pásmu před mezikruží a skrytou střelou přes soupeřova obránce procedil puk do vítkovické branky.

„Podpořil jsem trošku útok, viděl jsem, že je tam bek, tak jsem mu to zkusil hodit mezi nohy nebo kolem nohou a propadlo to tam,“ usmívá se třinecký hokejista Tomáš Kundrátek.

Čtěte také

Jeho podleďák, jak svůj gól nazval, znamenal zvýšení skóre na 2:0 a šlo tak o vítěznou trefu moravskoslezského derby. Vítkovice sice snížily na 1:2, ale poté jim Třinec opět odskočil. Ostravané se proti rivalovi trápili v útočné fázi hry.

„Myslím, že už delší dobu s tím máme problém. Musíme se asi víc tlačit do brány. Přijde ještě pár zápasů a prolomíme to. Od začátku jsme hráli, co jsme chtěli, byli jsme lepším týmem. Ale bohužel Třinec měl štěstí a vytěžil z minima maximum,“ vysvětluje útočník Vítkovic Petr Chlán, který jako jediný z domácích hráčů skóroval.

Snaha a aktivita se ale domácím upřít nedala. „Vítkovice na nás vletěly, ale ustáli jsme to. Na konci první třetiny jsme dali gól, to nás dalo trošku do laufu. Pak jsme dali druhý, sice jsme pak jeden dostali, ale v třetí třetině už jsme hráli zodpovědně, co jsme měli,“ doplňuje třinecký obránce Tomáš Kundrátek.

Vítkovice jsou aktuálně v tabulce na třináctém místě – tedy třetí od konce. Naopak Třinci momentálně patří první pozice extraligového pořadí.

Spustit audio