Hokejisté Třince jsou prvními semifinalisty, Vítkovice porazili čtyřikrát v řadě

25. březen 2022

Hokejisté Třince vyhráli 2:1 na ledě Vítkovic a postoupili do semifinále extraligového play off. Obhájci titulu byli ve čtvrtfinálové sérii stoprocentní, když zvítězili ve všech čtyřech zápasech. Naopak vítkovickým poslední domácí porážkou sezóna skončila.

„Tato sezóna pro nás bohužel končí, proto bych vám chtěl moc poděkovat, že aspoň v té finální části soutěže jste nám pomohli vytvořit skvělou atmosféru,“ loučil se s fanoušky Vítkovic přímo na ledě ředitel klubu Petr Handl.

Ostravané se potkali v play off s Třincem už popáté za posledních 24 let. A ani jednou přes slezského rivala nepostoupili.

„Nemám hráčům co vytknout, naopak pochválit za celou sezónu, protože pro nás je to úspěch – přejít předkolo a hrát vyrovnaně s Třincem. Nebyl to žádný propadák, zápas, kde bychom dostali pět gólů, což si na hráčích velice cením,“ říká Miloš Holaň.

Trenér Vítkovických hokejistů se musel proti Třinci obejít bez kapitána Poláka, který měl zlomenou nohu. Chyběli také útočníci Marosz a Bukarts. Přesto Ostravané hned třikrát v sérii prohráli jen o gól.

„Určitě jsme se popasovali s poctivě bránícím soupeřem, který v podstatě hrál dozadu, hodně na hraně faulů, hrál na maximum. Překvapilo mě, kolik síly měli vítkovičtí hráči. Ocenil bych naši hru pět na pět, tu vytrvalost, kterou hráči měli, výkon gólmana,“ dodává třinecký kouč Václav Varaďa.

Třinec po výhře 4:0 na zápasy postoupil do semifinále jako první tým extraligy a může doplňovat síly do dalších bojů.

Spustit audio