Hokejisté Sokolova si finále nezahrají. Končí na třetím místě Chance ligy

28. březen 2022 11:55

Hokejisté Sokolova v semifinále první ligy prohráli s Jihlavou 1:4 na zápasy. V pátém utkání série podlehl Sokolov Dukle na jejím ledě 0:3, a sezona pro něj tak skončila těsně před branami finále.

„Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že budeme hrát semifinále a budeme důstojným soupeřem Dukle, poslal bych ho asi někam na vyšetření. Teď musím říct, že postoupil Vsetín, takže mi po sezoně skončíme třetí. Jsme na bedně,“ chválil své svěřence po porážce v semifinále soutěže trenér Martin Štrba.

Po vydařené sezoně a úvodu play off se hokejisté Sokolova v semifinále postavili Jihlavě. Ta byla celou sérii v důležitých momentech lepší, přestože se Baník o body rval ze všech sil.

V pátém utkání chtěli sokolovští sérii vrátit zpátky na domácí led, ale nevyšla jim první třetina, kde si Dukla zařídila dvougólový náskok. Ve druhé třetině potvrdil svou kvalitu brankář Cichoň a do druhé třetiny se šlo bez gólu. Pojistku Jihlavy pak přidal v čase 58:19 Matouš Menšík, který gólem do prázdné branky dal na 3:0.

Sokolov dosáhl postupem do semifinále první ligy na největší klubový úspěch historie.

autoři: Jan Kodet , nkr
Spustit audio