Hokejisté to nemají rádi, ale musí. Hráčům jihlavské Dukly končí úvodní fáze letní přípravy

1. červenec 2022 13:20

Hokejisté jihlavské Dukly se těší na chvíle volna. Pomalu jim končí úvodní fáze letní přípravy. Speciální trénink mají i hokejoví brankáři. 

Úřadující mistři první ligy měli přípravu vzhledem k postupu do baráže o extraligu o něco kratší, to ale neznamená, že by jim trenér Viktor Ujčík dal nějaké úlevy. 

„Není to úplně to, co mají hokejisti rádi, ale patří to k tomu. Když chceme být dobře připraveni, musíme to odmakat naplno. Kluci se toho zhostili s elánem a jsem rád, že to chápou,“ mluví o úvodní fázi letní přípravy trenér jihlavských hokejistů Viktor Ujčík. 

Trénink brankářů

Nový kouč brankářů Lukáš Sáblík vysvětluje podrobně, co absolvují gólmani. „Posilování rukou, nohou, přes odrazová cvičení, obratnost,“ říká Lukáš Sáblík, který dříve dělal v Dukle trenéra mládežnických gólmanů a teď má na starosti také brankáře A týmu. 

Jihlavský klub během úvodní části přípravy posbíral ještě několik výrazných ocenění za úspěšnou minulou sezonu. Například Viktor Ujčík se stal držitelem ceny pro nejlepšího trenéra první ligy. „Jsem za to moc rád, ale je to práce celého realizačního týmu, všech kluků v kabině a hráčů.“

Posilovna, fotbal

I když úvodní fázi trávili jihlavští hokejisté hodně času v posilovně, zbyl čas například také na fotbal. V jednom utkání dokonce při oslavách přijali nabídku zahrát si duel proti fotbalistům Sokola Bedřichov. 

Hokejový útočník Adam Dvořák byl nakonec jediným hráčem, který se trefil do brány fotbalového protivníka. „Chtěli jsme vyhrát, snažili jsme se, ale bylo sluníčko, vedro. Bylo znát, že mají lepší techniku.“

Hráči si teď znovu užijí trochu volna a pak se budou pomalu chystat na led. „Těším se určitě, doufám, že kluci taky,“ těší se na hru na ledě a na své nové svěřence trenér jihlavských gólmanů Lukáš Sáblík. 

Tento týden Dukla definitivně také potvrdila, že soutěžní zápasy v příští sezoně odehraje na ledě v Pelhřimově a v Jindřichově Hradci.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související