Hokejisté Litvínova sklidili potlesk, v baráži zachránili extraligu

19. duben 2016

Hokejoví fanoušci Litvínova budou chodit na extraligu i v další sezóně. Severočeský klub měl namále, aby poprvé v historii neopustil nejvyšší soutěž. V baráži si Verva zajistila záchranu už tři kola před koncem soutěže. Po nedělní výhře 3:2 nad Karlovými Vary se na Zimním stadionu Ivana Hlinky slavilo.

„Jsme samozřejmě šťastní, protože celou sezónu to byl boj, chvílemi se nám vůbec nedařilo,“ oddechl si obránce Filip Pavlík po sedmém barážovém vítězství, které definitivně znamenalo záchranu v extralize.

Pro Litvínov to byla extrémně náročná sezóna. Loni na jaře tým slavil titul, teď stejné mužstvo málem sestoupilo.

Přesto kapitán mužstva nemusel v šatně řešit konflikty. „V kabině nebyl problém celý rok,“ řekl kapitán Michal Trávníček. „Jen jsme cítili, že ze sebe můžeme vydat víc,“ dodal.

Fanoušci hokejistů Litvínova slaví postup týmu do předkola play-off

V základní části Chemici vyhráli za tři body pouze deset z 52 zápasů. Ve skupině o umístění a v baráži pak ale ukořistili devět vítězných duelů z 15 utkání. „I v sezóně, kdy se nám tolik nedařilo, jsme se snažili hrát aktivně a teď se nám to vyplatilo,“ radoval se Michal Trávníček.

Do konce sezóny sehrají hokejisté Litvínova ještě tři barážové zápasy. V Karlových Varech, v pátek 22. dubna na Slavii a v neděli 24. dubna na domácím ledě s Jihlavou.

autor: dak
Spustit audio