Hokejisté Karlových Varů slaví třetí extraligovou výhru v řadě. Hradec porazili s čistým kontem

18. listopad 2020 08:30

Třetí výhru za sebou zapsali na své konto hokejisté Karlových Varů. Na ledě Hradce Králové dokázali zvítězit 4:0 a v tabulce se bodově dotáhli na pátý Liberec.

Poté, co si Karlovarští poradili s Budějovicemi a Litvínovem, si dokázali vyšlápnout i na Hradec Králové. V osmé minutě otevřel skóre Petr Koblasa, o čtyři minuty později navýšil David Kaše. Ve druhé třetině energetici vstřelili další dvě branky zásluhou Beránka a Zábranského. Hradec se v samotném konci pokoušel alespoň o čestnou branku, ale brankář Filip Novotný si čisté konto pohlídal. Karlovarští tak zůstávají na kluzištích soupeřů neporaženi.

„Ustáli jsme tlak domácích z kraje každé třetiny, podařilo se nám ustát i tu fyzickou hru, kterou na nás domácí praktikovali. Pomohli jsme si dvěma přesilovými hrami, obětavě jsme ubránili oslabení, pomohli jsme výbornému gólmanovi Novotnému, který nás neskutečně podržel. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli,“ popsal trenér Tomáš Mariška.

V závěru zápasu se na ledové ploše výrazně zviditelnil útočník Martin Kadlec. Nastoupil do svého druhého extraligového zápasu a hned musel shodit rukavice. Od domácího obránce Filipa Hronka totiž přijal výzvu k bitce. „Trošku jsem to nečekal, že to udělá, ale shodil to. Necouvnul jsem, tak jsme se tam trochu potahali,“ vylíčil s úsměvem Kadlec.

„Je to naše štístko, jsme rádi, že ho tady máme. Podává velmi dobré výkony, s tím jsme ho sem brali. Respekt zaslouží i za to, jak zvládl ten faul na konci zápasu. Myslím si, že odehrál velmi dobré utkání,“ řekl k jednatřicetiletému útočníkovi trenér Mariška.

Už v pátek čeká Energii od 17:30 utkání na domácím ledě proti Kometě Brno. 

autoři: Tomáš Borovec , nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio