Hokejisté Karlových Varů na ledě vedoucího týmu extraligy ukončili sérii pěti proher

16. únor 2021 08:35

Je jim teprve 16 let, ale už za sebou mají premiéru v hokejové extralize. Navíc Jiří Kulich a Dominik Rymon pomohli Karlovým Varům na ledě Sparty ukončit pětizápasovou sérii bez výhry. V Praze zvítězili po samostatných nájezdech.

„Jsme rádi, že máme tyhle kluky v organizaci. Zasloužili si svojí prací tu šanci a myslím si, že ji vzali za správný konec, odpracovali velmi dobré utkání. Myslím si, že jim chybí ještě pár kil a trošku lepší silová připravenost proti tak silnému mužstvu jako má Sparta. Herně ale rozhodně nepropadli, nebáli se hrát, to je pro nás velmi pozitivní,“ chválil asistent trenéra karlovarských hokejistů Tomáš Mariška oba debutanty.

Kulich dokonce nastoupil v elitní formaci společně s Hladonikem a Beránkem. „Lepší spoluhráče jsem si ani nemohl přát, protože ti dva jsou super a pomáhali mi hodně,“ řekl karlovarský hokejista Jiří Kulich

Také Rymon si nemohl na parťáky z útoku stěžovat. Ve třetí formaci byl společně se zkušeným kapitánem Skuhravým a útočníkem Vondráčkem, který na ledě Sparty pomohl Karlovým Varům dvěma góly k výhře 4:3 po samostatných nájezdech. „Bylo to parádní, užil jsem si to. Kluci byli úplně v pohodě, pomáhali mi. Byl jsem rád za tu šanci,“ děkoval Dominik Rymon.

Jiří Kulich dokonce dostal od trenérů důvěru v samostatných nájezdech. „Jediná třešnička tam mohla být, kdyby Kulich proměnil ještě ten svůj nájezd, který nejel vůbec špatně, akorát mu ujel kotouč. Odpracovali to velmi statečně. Řekli si o šanci v některých dalších zápasech,“ prohlásil asistent trenéra karlovarských hokejistů Tomáš Mariška.

Jak Kulich tak Rymon by se mohli v dresu Západočechů znovu objevit třeba už ve středečním domácím utkání proti brněnské Kometě.

autoři: Tomáš Petr , nkr
Spustit audio