Hokejista Michal Trávníček už nebude hrát za extraligový Litvínov. Dostal výpověď

7. květen 2020 09:55

Před 5 lety byl Michal Trávníček prvním hokejistou Litvínova v dějinách klubu, který nad hlavu zvedl pohár pro vítěze nejvyšší soutěže. Teď se bývalý dlouholetý kapitán s týmem, za který nastupoval 21 sezón, hořce rozloučil. Skončil, přestože měl smlouvu ještě na další ročník. 

„Dostal jsem výpověď, to se stalo. Ještě jsem se na konec necítil, bylo mi ale oznámeno, že mě trenéři do týmu nechtějí, a že to vyřešíme takhle,“ okomentoval neplánovaný konec v Litvínově Michal Trávníček. Přestože měl smlouvu ještě na rok, na jejím dodržení netrval.

Litvínovský klub má od léta nového sportovního ředitele Hynka, extraligové mužstvo převzali noví trenéři Orzságh se Sýkorou. Pro 40letého Trávníčka v něm už místo neměli.

„Cítím to, že chtějí ten mančaft omladit – je to potřeba, to cítíme všichni. Jestli se to teď tady na 2 roky zavře, o to snadnější bude dávat šanci mladým a nekoukat teď rok, dva na výsledky. Orzságh má skvělé reference, na tu spolupráci s ním jsem se těšil, to ale nevyšlo,“ shrnul Michal Trávníček.

Ten ve svém věku už tak trochu počítal, že se může jeho hráčská kariéra blížit v Litvínově ke konci. Nevyloučil ale, že si kariéru prodlouží v první lize. 

„Končit se mi ještě nechce, vnitřně jsem nastavený na to, že ještě hrát budu, takže si dávám týden, dva odstup. Až vyprchají ty emoce, chci se střízlivě podívat na možnosti, jaké jsou,“ řekl hokejista Michal Trávníček.

Žije v Děčíně, a tak by se přímo nabízelo angažmá třeba v nedalekém Ústí nad Labem. 

autor: David Kalvas
Spustit audio