Hokejista Jaromír Jágr převzal řízení hokejového Kladna

18. květen 2011

Hokejista Jaromír Jágr převzal řízení HC Kladno. Slavný útočník to potvrdil Radiožurnálu. Po více než dvouhodinovém jednání na radnici navíc oznámil, že se se zastupiteli dohodl na vzájemné spolupráci. Ta by měla vést ke zlepšení finanční situace klubu.

„Já vím, že je to pro mě něco nového, bude to hrozně těžké. Budu potřebovat velkou pomoc od města, od sponzorů, od fanoušků, ale já doufám, že všude najdeme společnou řeč a že to dobře dopadne a budeme rádi, že jsme se tak domluvili,“ říkal Jaromír Jágr.

Více jak dvě hodiny jednal na kladenském magistrátu o budoucí spolupráci města a hokejového klubu, do jehož čela se postavil a to zatím ani neví, jak se vlastně jeho funkce v klubu bude jmenovat.

„Tak to nevím, ale všechno co bude špatně, půjde na mou hlavu. Nedá se nic dělat. Prostě otec po 17 letech, i když to chtěl dělat, tak už mu došla trpělivost a řekl si, že v jeho 70 letech jsou to zbytečné starosti. A jsou to starosti se sháněním peněz, protože jenom aby tenb klub fungoval, tak to stojí hrozně moc.“

Právě při shánění finančních prostředků by měla osoba Jaromíra Jágra Kladnu výrazně pomoci. Spojit jméno své firmy s jedním z nejlepších hokejistů světa bude pro podnikatele velkým lákadlem.

„Celkově sport v České republice není moc výdělečná činnost, je to taková černá díra. Aby si mohl hrát první ligu, potřebuješ spoustu peněz, podporu diváků, sponzorů, města. To je hrozně důležité, abys mohl ten hokej vůbec provozovat. Doufám, že tyhle věci seženeme a budou fungovat společně.

Rusko, NHL nebo doma


Na škodu by ale mohla být jeho fyzická nepřítomnost během sezóny. V současnosti ani on sám ještě neví, odkud bude klub řídit.

„Na to ti nedokážu teď odpovědět. Vše se bude odvíjet od toho, kde budu v příští sezóně hrát. Jestli budu v Rusku, nebo v NHL nebo doma,“ přiznal Jaromír Jágr jen tak mimochodem, že ve hře pro jeho hráčské angažmá je vedle ruské KHL i zámořská NHL.

Skalní příznivci Kladna by ale už rádi viděli svou ikonu doma. „Může to být letos, může to být příští rok nebo za dva roky. Na to ti nedopovím, ale jednou to bude určitě,“ usmíval se Jaromír Jágr.

Než se tak ale stane, bude mít v klubu svou pravou ruku. Tou bude někdejší sportovní manažer Otakar Černý mladší. Jehož prostřednictvím bude Jágr fungování v klubu řídit.

autoři: ala , pka
Spustit audio