Hodina provoněná písničkami a kouzly. Zpěvačka Šárka Rezková a kouzelník Nikolas Kara. Jaro a magie!

19. duben 2024

Motto Pátečního Habaděje - pěkná hudba, příjemní hosté, porce humoru - to vše se pokusí splnit páteční vysílání z naší rozhlasové kavárny District V v Havlíčkově ulici. Hosty dopoledního přímého přenosu po 10. hodině byli zpěvačka Šárka Rezková a kouzelník Nikolas Kara. Hodina provoněná písničkami, jako je třeba Borůvková, a také kouzly. 

Životem vždy Šárku Rezkovou provázela hudba a její lásky. A to s sebou neslo i stěhování. Pochází z Chebu, ale toto město brzy opustila a přesunula se do Prahy. Soukromě studovala operní zpěv, učila se na piano a od dětství vystupovala, a to ve sboru i sólově.

Letošní změny počasí neprospívají nikomu, ani přírodě. Ale samozřejmě mám radost, když vidím, jak vše kvete. Je to paráda.
Šárka Rezková, zpěvačka

V roce 1997 se vydala na svou vlastní sólovou dráhu. Její nejznámější písní je Borůvková. Duety nazpívala např. s Naďou Urbánkovou, Karlem Zichem, Karlem Černochem, Romanem Horkým či Jakubem Smolíkem.

Šárka žila v Holandsku, její angažmá byla často v zahraničí, zejména v Německu. „S Nikolasem jsme se potkali v jedné kavárně, kde on prováděl svá bezvadná kouzla. Tam jsme se dali do řeči, slovo dalo slovo, a od té doby jsme v kontaktu. A občas spolu i něco provádíme. Myslím tedy pracovně,“ usmívá se Šárka Rezková.

Šárka Rezková a Nikolas Kara hosty Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně

Co s vámi dělá jaro?
„Jaro se mnou dělá to, že mám neustále návaly, ale ty mám i v zimě. Chce se mi hodně spát, ale myslím si, že ta takzvaná jarní únava cvičí s každým z nás. A letos se k tomu přidaly i docela časté a velké změny počasí, což neprospívá nikomu, ani přírodě. Ale samozřejmě mám radost, když vidím, jak vše kvete, pupeny se nalévají. Je to paráda.

Zpěv, jaro a magie!

Čtěte také

Kouzelníka Nikolase Karu ze Stonavy kouzla a triky fascinují už od dětství. Dokonce prý v šesti letech odhalil jeden trik našeho asi nejznámějšího kouzelníka Pavla Kožíška, se kterým se později skamarádil a který ho toho hodně naučil.

„Pavel Kožíšek dělal v populárním televizním pořadu Zlatá mříž kouzlo, kdy herečku a moderátorku Sabinu Laurinovou proměňoval v ovečku. To mě fascinovalo a shodou okolností jsem přišel na to, jak to dělá. Tak jsem se vydal do knihovny, půjčil si knížku pro začínající kouzelníky a ona byla vydána Pavlem Kožíškem, směje se Nikolas Kara.

Moderní kouzla, to mě zajímá. Například David Copperfield, ten kouzelnické řemeslo povýšil zase o krůček výš.
Nikolas Kara, kouzelník

Čtěte také

„Takže jsem se naučil nějaké základy, pak jsem na Vánoce od Ježíška dostal sadu kouzel, a také od Pavla Kožíška. On pochází z Hořic v Podkrkonoší a pořádal populární dětské tábory v Krkonoších. Tam jsem jezdil a Pavel mě naučil spoustu dalších věcí. Takže mne de facto provází celým životem. Je to můj velký vzor, učitel a kolega.

„Já ale se zvířátky zásadně nečaruji. Vyjma dětských představení, tam máme plyšová zvířátka, ale se živými určitě ne. Netahám ani králíky z klobouku, nemám frak. Chci lidem ukázat, že dnes je kouzelník už o něčem jiném. Moderní kouzla, to mě zajímá. Například David Copperfield, ten kouzelnické řemeslo povýšil zase o krůček výš, dodává Nikolas Kara.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové se zpěvačkou Šárkou Rezkovou a kouzelníkem Nikolasem Karou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související