Hlavní průtah Olomoucí je uzavřen, oprava potrvá do poloviny listopadu. Kudy vedou objížďky?

25. září 2023 09:15

Uzavírka ulic Foerstrova, Pražská a Albertova v příštích týdnech výrazně zasáhne do dopravy v Olomouci. Až do poloviny listopadu tam budou silničáři rekonstruovat povrch cesty. Objížďka vede přes dálniční obchvat. A komplikace se nevyhnou ani cestujícím v hromadné dopravě.

Uzavírka započala v neděli 24. září v 17 hodin a bude nutné s ní počítat přibližně měsíc a půl. Možnosti jak se vyhnout uzavřené trase uvedl Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zákaz vjezdu nahradí obousměrná objídná trasa značená po nezpoplatněné části dálnice D35 a Brněnskou ulicí. Alternativní průjezd bude zároveň umožněn také přes Řepčín a Křelov-Břuchotín,“ informuje Rýdl.

Úplné uzavírky jsou naplánované i na křižovatkách. Od 13. října do 22. října bude uzavřena křižovatka na třídě Míru. Od 23. října do 29. října pak křižovatka na třídě Svornosti a od 30. října do 5. listopadu bude uzavřena křižovatka na ulici Hněvotínská. Menší křižovatky budou uzavřeny v souladu s postupem jednotlivých stavebních etap,“ dodává mluvčí ŘSD.

Pozor na změny linek MHD

Podle muvčí dopravního podniku Sýkorové se změní některé jízdní řády linek Městské hromadné dopravy. "Jsou to linky 10, 12, 16, 19, 21, 26, 27, 29 a noční linky 50 a 52. Nicméně žádáme cestující, aby sledovali pozorně informace, protože i etap stavby bude i u těchto linek docházet ke změnám," zmínila Sýkorová.

Od 13. do 22. října, kdy bude uzavřena křižovatka Foerstrovy ulice a třídy Míru, bude probíhat tramvajová výluka od zastávky Palackého až po zastávku Neředín, krematorium.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio