Havlíčkobrodští Hroši zatím semifinále nerozhodli. Při víkendových zápasech praskaly i pálky

21. září 2020 06:00

Softballista Jiří Korčák zlomil během dvou semifinálových utkání extraligy s Havlíčkovým Brodem hned dvě pálky. Ani to ale sérii zápasů s Ledenicemi nerozhodlo.

Stav semifinálové série softballové extraligy mezi Hrochy z Havlíčkova Brodu a Žraloky z Ledenic je vyrovnaný 1:1 na zápasy. V sobotu nejdřív zvítězil Havlíčkův Brod na jihu Čech 6:1. V neděli naopak Ledenice vyhrály na Vysočině 9:0.

Trochu smutným hrdinou víkendu je hráč Ledenic Jiří Korčák, který během dvou semifinálových utkání zlomil hned dvě pálky. „Bohužel tohle se stalo dvakrát za víkend. Člověk trefí ten míč blbě a zlomí se,“ naráží hráč Ledenic Jiří Korčák na to, že jeho tým v Havlíčkově Brodě zvítězil, a tak přelomená pálka nebolí tolik jako v sobotu, kdy naopak prohrál.

Cena pálky

Každé sportovní náčiní ale přece jen něco stojí a Jiřímu Korčákovi se semifinálový softballový víkend hodně prodraží. „Tu první jsem koupil asi za sedm tisíc, ta druhá byla i kousek levnější,“ konstatuje Jiří Korčák.

I když jsme stále trochu překvapeni z toho, jak jsme při softballovém utkání viděli prasknout pálku, havlíčkobrodský hráč Tomáš Benda říká, že to zase tak neobvyklé není. „Stává se to běžně, za sezonu běžně deset, patnáct zlomených pálek,“ popisuje Tomáš Benda a hledá důvody, proč havlíčkobrodští Hroši v druhém semifinále extraligy podlehli Ledenicím 0:9.

Výsledek semifinále

„Jim se to skvěle sešlo a nám se to právě nesešlo.“ Semifinálová série je teď vyrovnaná 1:1 na zápasy. Havlíčkův Brod po jedné prohře podle Tomáše Bendy žádnou poraženeckou náladu rozhodně nemá.

Semifinále softballové extraligy zatím nenarušil koronavirus, a tak když všechno půjde podle plánu, tak bude soutěž během týdne znát oba finalisty.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související