Generálka pro Piráty, proti Litvínovu zářil gólman Laco

2. září 2016

Hokejisté Chomutova načerpali před začátkem extraligové soutěže další dávku sebevědomí. Piráti v posledním přípravném utkání před téměř třemi a půl tisicovkami diváků přemohli severočeského rivala z Litvínova 3:1. I ve čtvrtém zápase tak chomutovská nová brankářská jednička Ján Laco slavil vítězství.

Slovenský brankář opět ukázal, že pro Piráty může být obrovskou posilou. "Říkám, že jestli máme Romana Červenku, tak tento rok ho máme v bráně. Pokud Janko bude mít formu, tak věřím, že se odrazíme k tomu, co tady všichni chceme," měl by podle jednoho z chomutovských trenérů Jana Šťastného Laco dovést Chomutov do play-off.

Šťastného také potěšilo, že dva góly dali Piráti z přesilovek a jeden krátce po jejím skončení. Na tréninku se jim totiž věnovali. "Teď opravdu hodně, polovina tréninku je věnována přesilovkám a oslabení. Hodně sedíme u videa, probíráme s hráči možnosti, máme několik signálů," prozradil.

Chomutov v přípravě vyhrál šest zápasů, třikrát neuspěl. Posilu Pirátů Ivana Humla pozitivní bilance těší. "To že jsme vrátili Litvínovu prohru od nich je pro nás velká vzpruha a to jak jsme tady přehráli Plzeň je pro nás také plus. Na domácím hřišti chceme vyhrávat," řekl útočník Huml.

Litvínov i v poslední přípravě trápila koncovka. "Chomutov byl jednoznačně lepší, zápas nám vůbec nevyšel. Moc jsme je neohrozili," nebyl spokojený litvínovský trenér Radim Rulík. Ten postrádal důležité útočníky Lukeše a Nejezchleba, kteří už jsou ale v tréninku.

Verva v létě zvítězila ve čtyřech duelech, sedmkrát odešla z ledu poražena. Kapitán Michal Trávníček přiznal, že tým hodně trénoval. "Minulý týden jsme měli čtyři zápasy, tam už se toho tolik nenatrénovalo, ale první tři týdny v srpnu ano. Na výsledky jsme nehleděli, důležité bylo nabrat sílu," vysvětlil zápornou bilanci.

Hokejová extraliga otevře svůj program příští pátek. Chomutov hostí doma Karlovy Vary a Litvínov se představí v Olomouci.

autor: dak
Spustit audio