FOTO: V hokejovém derby kralovala Třebíč. Potvrdila svou letošní neporazitelnost

7. říjen 2021 06:00

Hokejisté Horácké Slavie Třebíč dál vládnou prvoligové tabulce. V 8. kole zvítězili v Jihlavě 5:4 po samostatných nájezdech, a připsali si tak osmou výhru v řadě.

Duel ve výborné divácké atmosféře sledovali kromě fanoušků obou rivalů také příznivci ze zahraničí.

Vladimír a Matěj

Fanoušek Vladimír se narodil ve Švýcarsku, přesto si nenechal ujít duel Jihlavy s Třebíčí. Na Vysočině je aktuálně pracovně.

„Švýcarský hokej je trochu lepší, ale to je úžasný,“ radoval se Vladimír. Mezinárodní fanouškovskou účast ještě podpořil další kolega z práce, Polák Matěj. „Je to obrovský zážitek. Můžu říct, že jde o můj největší sportovní fanouškovský zážitek v životě. Ano, hokej v Polsku není tak slavný, ale já ho mám rád. Je to takový opravdu mužský sport. Sport opravdových chlapů.“

Hokejové derby HS Třebíč - Dukla Jihlava

Na hokej mezi Jihlavou a Třebíčí přivedl své kolegy z práce jihlavský fanoušek Jan Svěrák, který je sám překvapený, jak se rivalovi z Třebíče na úvod sezony daří. „Tohle nikdo nečekal, ale oni dnes odjedou s nulou, to každý ví.“

Góly v první třetině

Dukla vstoupila do duelu s regionálním rivalem pěkně zostra a po dvou gólech Jiřího Fronka vedla rychle 2:0. Jenže Třebíč předvedla, že je v úvodu soutěže opravdu silná. „Prvních deset minut jsme se srovnávali s tím tempem, Jihlava měla skvělý nástup,“ hodnotí třebíčský útočník Silvester Kusko.

V duelu s Jihlavou dal dva góly a jako jediný proměnil také dva samostatné nájezdy. „Myslím, že ho lidi znají z těch nájezdů, má nějaké varianty, udělal ty dvě,“ má radost z umění svého svěřence asistent třebíčského trenéra Jaroslav Barvíř.

Třebíč potvrdila v úvodu sezony svou prvoligovou dominanci také na ledě největšího soupeře Jihlavy, kterého porazila 5:4 po samostatných nájezdech.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související