FOTO: Fotbalová Jihlava potvrdila roli favorita. V pohárovém utkání porazila Slavoj Polná

12. srpen 2021 11:00

Fotbalisté týmu Vysočina Jihlava splnili v domácím poháru roli favorita. V utkání úvodního kola MOL cupu zvítězili na hřišti divizní Polné 4:0.

V zápase mezi dvěma sousedními týmy se blýskl dvěma přesnými trefami útočník Vysočiny Radek Křivánek. „V prvních deseti minutách se mi podařilo vstřelit branku. Byl to zápas v naší roli. Oni byli v bloku, hráli na breaky, zahráli jsme si,“ zhodnotil utkání jihlavský útočník Radek Křivánek.

Právě rychlý gól hned v úvodu favorita uklidnil. Obránce Polné Vojtěch Haala naopak litoval, že se jeho týmu nepovedlo udržet čisté konto delší dobu. „Na tom musíme zapracovat. Dostávat góla hned na začátku, tak je po zápase.“

Pohárové utkání

Jihlava si šla za postupem do druhého kola poháru velmi soustředěně. Radek Křivánek k tomu přispěl ještě jedním gólem. V Polné to bylo vůbec poprvé, co se trefil za A tým Vysočiny.

Jihlavský trenér Jan Kameník se domnívá, že pohárové utkání, jaké bylo to v Polné, může některým hráčům hodně pomoct. „Myslím, že tato utkání k tomu slouží, hráči zjistí, že se mohou prosadit, byť je to se soupeřem, který je o něco slabší.“

Vysočina vyhrála v úvodním kole domácího poháru na hřišti Polné 4:0.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související