Fotbalová Ostrava ukončila spolupráci s koučem Smetanou, tým převzal Galásek

12. duben 2022

U fotbalistů Ostravy skončil trenér Ondřej Smetana. Tým přebírá jeho dosavadní spolupracovník Tomáš Galásek, kterému budou asistovat nadále Jan Baránek mladší a nově i dosavadní kouč třetiligové juniorky Tomáš Hejdušek. Klub to oznámil na svém webu.

Baník posledních pět kol nevyhrál a čtvrté Slovácko mu uteklo o osm bodů. Navíc na jaře po špatných výkonech doma podlehl celkům z chvostu tabulky Karviné a Teplicím, v neděli po matném výkonu remizoval s Hradcem Králové. Čtvrtou příčku si ostravský klub stanovil jako hlavní metu před startem jarní části sezony.

„Jedna věc jsou neuspokojivé výsledky, více jsme se ale řešili to, že snad jen s několika výjimkami jsme ve všech dalších utkáních na jaře byli po herní stránce horší, a to v době, kdy jsme naopak čekali, že naše výkonnost poroste a bude mít gradující trend,“ řekl sportovní ředitel klubu Alois Grussmann.

Galásek byl doposud sice formálně veden jako hlavní kouč, ovšem fakticky týmu velel Smetana, který však prozatím nemá profilicenci. U týmu vydržel třináct měsíců, tedy o měsíc méně než jeho předchůdce Luboš Kozel.

Pravomoce hlavního trenéra nyní přecházejí na Galáska, jemuž budou pomáhat Baránek a kouč béčka Hejdušek. „Ondra zaslouží pochvalu a poděkování za práci, kterou s týmem udělal. Přebíral tým v útlumu, v nelehkém období a podařilo se mu ho probrat a nastartovat. To je jednoznačný fakt. Ale na jaře znovu nastal pokles formy a už z výše zmíněných důvodů jsme se odhodlali k tomuto kroku,“ dodal Grussmann.

Baník měl v úterý volno, tým se pod vedením nového kouče sejde poprvé ve středu. V neděli pak nastoupí v Plzni.

autor: ddp | zdroj: ČTK
Spustit audio