Fotbalová Opava kvůli špatným výsledkům odvolala ředitele i sportovního manažera

6. květen 2021 07:20

Velmi nepovedenou sezonu zažívají fotbalisté Opavy. V první lize jsou poslední a vypadá to, že záchrana je takřka nereálná. Představenstvo fotbalového klubu proto sáhlo k razantním krokům. Odvolalo sportovního manažera i výkonného ředitele.

„Vedení přistoupilo k těmto změnám z jednoho zásadního důvodu, a to je současná neuspokojivá sportovní situace. Z pozice výkonného ředitele společnosti byl odvolán Jaroslav Rovňan, který ale v klubu úplně nekončí. Bude dále pokračovat na pozici správce majetku – tuto funkci už v minulosti zastával. A druhou změnou je, že na pozici sportovního manažera SFC Opava končí Pavel Zavadil,“ vysvětluje mluvčí fotbalové Opavy Jan Šimek.

Čtěte také

Slezané dosud v lize uhráli jen 16 bodů. Pro představu například mistrovská Slavia jich má aktuálně 78.

Špatné výkony se nelíbí majoritnímu vlastníku klubu – statutárnímu městu Opava, které prostřednictvím představenstva rozhodlo o zásadních změnách. Pozice sportovního manažera i výkonného ředitele zatím zůstávají volné. Pokud jde o trenéry, tak ti mají u vedení důvěru.

Představenstvo Opavy by chtělo dále spolupracovat i s odvolaným sportovním manažerem Pavlem Zavadilem, který v dresu Slezanů završil svou profesionální hráčskou kariéru.

„O tom, jestli tady třeba zůstane v nějaké jiné pozici, se bude asi jednat v nejbližších dnech. Zatím nemůžeme říct, že by tady pokračoval nebo úplně končil. Je to zkrátka otazník,“ uzavírá Jan Šimek.

O pádu Opavy do druhé ligy může být rozhodnuto už tento pátek, tedy 4 kola před koncem soutěže. Pokud Teplice vyhrají v Jablonci, tak Slezané sestoupí nehledě na jejich další výsledky.

Spustit audio

Související