Fotbalisté Teplic poprvé padli. Kouč chce posily

21. srpen 2016

Fotbalisté Teplic si trochu pokazili vstup do nového ročníku nejvyšší soutěže. S Mladou Boleslaví utrpěli první porážku a po čtyřech kolech se ubytovali ve středu tabulky. Z těžkého losu v úvodu sezóny vytěžili pět bodů.

"Těžko se to hodnotí. Získali jsme pět bodů, za což jsme byli rádi, ale před Boleslaví jsme věřili, že budeme mít bodů víc. Takže spokojení nejsme," převažovalo u teplického trenéra Daniela Šmejkala zklamání z porážky 1:2 s Mladou Boslaví.

Z prvního výsledkového nezdaru ale vědu nedělal. "Nikdo si nepřeje prohrát, ale věděli jsme, že se asi může stát, že prohrajeme. Nesmíme panikařit, rozebrat chyby a věřím, že příští utkání v Jihlavě podáme zase lepší výkon a nějaké body získáme," řekl Šmejkal.

Teplice ztratily i ve druhém domácím zápase. Obránce Jakub Hora doufá, že to s jeho mužstvem nic neprovede. "Je to nepříjemné doma, ale Boleslav je silný soupeř, hraje každý rok na špici a poháry. Tohle nás nemůže dostat do kolen, jsme na začátku ligy. Musí nás to semknout. Nechali jsme tam všichni všechno," prohlásil zadák Hora.

Jeho tým dostal od Mladé Boleslavi dva góly. Inkasoval až ve čvrtém zápase. "Nemohli jsme čekat, že celou ligu projedeme bez gólu. Kdybysme vyhráli 3:2, nikdo nic neřeší. Když ale nedáváme góly, je to těžké," litoval Jakub Hora slabé produktivity.

Tepličtí totiž skórovali ve čtyřech zápasech pouze dvakrát. I proto trenér Daniel Šmejkal stále vyhlíží nové posily. "Přestupní termín pořád trvá. My říkali, že chceme přivést do každé řady jednoho hráče. Ten plán pořád máme, zatím se nám to ale nepovedlo," uvedl teplický kouč.

K dalšímu ligovému zápasu nastoupí tepličtí fotbalisté v pátek na hřišti Jihlavy.

autor: dak
Spustit audio