Fotbalisté Sparty klopýtli, nezvládli pohárový zápas v Pardubicích

17. listopad 2015

Fotbalisté Sparty zaváhali v prvním osmifinále domácího poháru. Na hřišti druholigových Pardubic se gólově neprosadili a prohráli 0:1. Z výkonu svého mužstva nebyl sparťanský trenér Ščasný nadšený už v první půli, i proto poslal do druhého poločasu hráče, které chtěl původně šetřit. Ale nakonec ani to na výhru nestačilo a odveta na Letné nebude pro pražský tým snadná.

„Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápase. Porazili Teplice, Slavii a dnes i nás. Není to náhoda a musíme se z toho poučit,“ zalitoval porážky v Pardubicích obránce Sparty Mario Holek.

Pro Pardubice byl souboj se Spartou svátkem a o motivaci neměli nouzi. Pražský tým v zápasu od začátku tahal za kratší konec. Východočeši si vypracovali několik slibných šancí a v prvním poločase mohli dát i více než jednu branku.

„Udělali jsme chyby, které soupeře nakoply. My byli v křeči,“ hledal příčiny Holek.

Velké výhrady ke svému týmu měl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. V první půli měl výkon Pražanů k ideálu daleko, ve druhé se to sice zlepšilo, ale na vyrovnání nebo obrat to nestačilo.

„V první a druhé půli byl obrovský rozdíl v přístupu, pak už tam nespadlo nic. Prochodili jsme první poločas, to je trestuhodné, ale byl to typický pohárový zápas. Ještě máme odvetu,“ věří Ščasný v obrat.

„Smekám před našimi hráči, jsem z toho naměkko. Nechci být neskromný, ale když spočítám šance, bylo vítězství zasloužené,“ pochválil své hráče kouč Pardubic Jiří Krejčí.

Odveta se hraje na Letné 3. prosince.

autoři: vman , gut
Spustit audio