Fotbalisté Karviné zahájili novou sezonu cennou domácí remízou s Baníkem

24. srpen 2020 05:50

Karvinští fotbalisté uhráli v prvním ligovém kole cennou bezbrankovou remízu proti Baníku. Na svém stadionu dlouho drželi s rivalem z Ostravy krok a dokonce sahali i po třech bodech. V karvinském dresu byla nejvíc vidět nová letní posila – útočník Michal Papadopulos.

„V 35 letech už nejsem nějaký extra rychlík, takže moje hra je založena na udržení balonu a hlavně hře v šestnácte, abych byl nebezpečný,“ říká karvinský útočník Michal Papadopulos, který v utkání dvakrát nebezpečně hlavičkoval těsně nad hostující bránu a dělal svému mateřskému týmu z Ostravy starosti.

Čtěte také

Nezklamaly ale ani další nové tváře jako třeba obránce Bartošák nebo záložník Ostrák. Karviná by tak mohla po letní obměně týmu v lize překvapit. V minulé sezoně se Slezané tak tak zachránili díky nedohrání soutěžního ročníku z důvodu koronavirové nákazy v Opavě. Teď je ale karvinský tým jiný.

„Hráli jednoduchý fotbal na Papadopulose a získávali třeba i další míče. Jestli to bude fungovat i na ostatní, se uvidí, ale myslím, že jsou velmi nepříjemní,“ dodává ostravský záložník Adam Jánoš, pro kterého je bod ze slezského derby málo.

Baník si může spravit chuť v příštím kole doma proti Českým Budějovicím. To Karvinou čeká další regionální souboj, tentokrát na hřišti Opavy.

Spustit audio

Související