Fanoušci Baníku si po zápase zavolali hráče. Padala i ostrá slova, přiznal Pavlenka

15. září 2015

Trápení fotbalového Baníku Ostrava nekončí. V lize má i po 6. kole pouze jeden bod a je nejhorší z celé soutěže. Naposledy podlehl na pražské Julisce domácí Dukle 1:4, když už po 18 minutách prohrával 0:3. Po utkání šli někteří hráči Baníku váhavě na rozlučku se svými fanoušky, kteří je volali k sobě na tribunu. K incidentu podobnému při pohárovém zápase v Rýmařově ale nedošlo.

Po zápase byla k vidění zvláštní situace. Část ostravských fanoušků vyskákala na plot na kraji jejich sektoru, a z megafonu jeden z nich důrazně volal na hráče, ať přijdou k nim.

Fotbalisté Baníku ale nerozhodně postávali na trávníku. I kvůli předchozím událostem po pohárovém utkání, kdy někteří rádoby příznivci svlékali z hráčů dresy a do některých strkali.

„Někteří kluci měli trochu strach nebo obavy z toho, co se stalo v Rýmařově. Šel jsem tam jako kapitán a bavil jsem se nimi, a všechno proběhlo v pohodě,“ řekl kapitán a gólman ostravských fotbalistů Jiří Pavlenka.

Neskrýval zklamání, mluvil ale klidně, a k debatě na tribuně dodal: „Tak padlo tam i pár ostřejších slov, ale v momentální situaci se nemůžeme divit, protože to, co jsme předvedli v prvním poločase, nemělo s výkonem nic společného.“

Baník hlavně proto znovu prohrál a zůstává u dna ligové tabulky. A současné události ostravským fotbalistům rozhodně nepomáhají…

„Příjemné to není, situace bohužel není jednoduchá. Jak s fanoušky, tak s vedením. Prostě prohráváme, v poslední době se nedaří na hřišti, jedno s druhým,“ řekl smutně Jiří Pavlenka.

autor: mva
Spustit audio