Eva Samková odpočívá při štípání dřeva. „Na stáří se sem odstěhuju,” říká v rodném Vrchlabí

26. leden 2018

Štípání dřeva a další náročná práce na zahradě. Eva Samková už od školních let pomáhala se vším, co se dělo kolem rodinného domu ve Vrchlabí, a i díky tomu je jednou z nejlépe fyzicky vybavených snowboardcrossařek ve světovém poháru. Na podzim jsme se za ní proto vydali přímo do Krkonoš.

Velkou zahradní brigádu přichystala na Evu Samkovou doma ve Vrchlabí její máma Ludmila poté, co se olympijská vítězka vrátila z téměř dvouměsíčního tréninkového kempu na jižní polokouli. Vlhký podzimní vzduch se tak už od rána ohřívá díky ohni, na kterém se pálí ztrouchnivělé dřevo.

„Přijela jsem po šesti týdnech a za šest dní zase odjíždím. Jsem tu v klidu, člověk sem přijede po delší době a nahodí se do jiné nálady. Vstaneš v devět, jdeš se psem a celý den neuděláš nic. Kromě práce na zahradě,” směje se Eva Samková.

Olympijský rok 2018

„Byla úplně normální dítě. Byla trochu živější, ale lepší než kdyby seděla u počítače,” popisuje Evina maminka. „Mám to tu moc ráda,” dodává Eva. „Až nebudu muset bydlet v Praze, zase se sem odstěhuju na stáří.”

autor: jam
Spustit audio