EURO 2020: „Typičtí chasníci, ale nerozhodili mě,“ hodnotí Skoty Patrik Schick. Hrdinou zápasu byl i brankář Vaclík

15. červen 2021

Fantastický vstup na mistrovství Evropy pojistil českým fotbalistům Patrik Schick. Jeho druhá trefa v zápase proti Skotům (2:0) ze 45,5 metru je gólem z největší vzdálenosti na evropských šampionátech. Vedle dvougólového útočníka je po zápase opěvován také brankář Tomáš Vaclík. „České úspěchy vždy stojí na výborném brankáři,“ myslí si trenér Luboš Kozel.

„Určitě to nebyl výkon bez chyb, ale myslím si, že jsme se prezentovali velice týmově a rozhodující momenty byly ty, o kterých se mluví: velmi dobré individuální výkony hlavně Patrika Schicka a Tomáše Vaclíka,“ myslí si trenér Luboš Kozel.

Brankář chytající donedávna za španělskou Sevillu je přitom momentálně bez angažmá. „Chytal výborně. Vždy když si vzpomeneme na nějaký sportovní úspěch českých týmů – ať už ve fotbale, v hokeji – vždy to bylo podloženo výborným výkonem brankáře. To je takový základ a včera to jednoznačně platilo,“ doplňuje.

Schick: Bolelo to, ale byl jsem na to připravený

„Hrozně jsem si to užil, všichni jsme se těšili. Už jsem si tenhle zápas hrál několikrát v hlavě: přemítal jsem si různé situace a možná jsem si přemítal i tu, která při tom druhém gólu nastala,“ popisuje střelec obou branek Patrik Schick.

„Byli to takoví typičtí chasníci, všechno to s nimi hrozně bolelo, bylo to nepříjemný. Úplně mě to ale nerozhodilo, byl jsem na to připravený. Trošku jsem si to vytrpěl, ale nakonec jsme to perfektně zvládli a je to super,“ shrnuje.

autoři: Petr Král , jkh
Spustit audio

Související