Euforie, nepopsatelná radost. Jihlavská Dukla otočila sérii a míří do semifinále první ligy

31. březen 2021 06:00

Jihlavští hokejisté dokonali velký obrat. Ve čtvrtfinále první ligy prohrávali už 1:3, po třech výhrách v řadě nad Litoměřicemi se ale radují z postupu do semifinále.

Je konec jedné napínavé série, gólman má hokejku nahoře a je v obklopení jihlavských hokejistů, ti se radují, skáčou na ledové ploše. Naopak na straně Litoměřic velké zklamání, končí ve čtvrtfinále.

„My jsme strašně zklamaní, bylo to blízko, několikrát blízko, převládá v nás smutek. Na druhou stranu ale máme být na co hrdí,“ pochválil své spoluhráče gólman Litoměřic Tomáš Král.

Na druhé straně ledové plochy po velkém obratu v sérii zněly nespoutané výkřiky radosti. „Asi si nepamatuju, kdy bychom to takhle otočili z 3:1 na 4:3. Našli jsme vnitřní sílu, semkli jsme se a každý zápas jsme hráli jako o život,“ měl radost jihlavský útočník Tomáš Čachotský.

Ruský hrdina v jihlavské brance Maksim Zhukov dodal: „Důležitý moment byl v zápase v Litoměřicích, kde jsme dali necelé dvě minuty před koncem vyrovnávací gól. Od té chvíle jsem věřil, že jsme lepší tým a že ten duel i celou sérii rozhodneme v náš prospěch.“

Pro Litoměřice tak letošní prvoligová sezona končí. Dukla naopak rozehraje v pátek semifinálovou sérii proti Vsetínu.

autoři: Jan Kodet , mik

Související